«Ми ж розуміємо, які у ФІФА відносини з росією»: Палкін – про продовження правила щодо призупинення контрактів легіонерами

Переглядів 404
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Ми ж розуміємо, які у ФІФА відносини з росією»: Палкін – про продовження правила щодо призупинення контрактів легіонерами
Сергій Палкін. Фото ФК Шахтар
Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін прокоментував рішення ФІФА продовжити ще на рік можливість для легіонерів українських клубів припиняти свої контракти.

Кілька днів тому стало відомо, що ФІФА продовжила дію правила, згідно з яким легіонери (гравці і тренери), які виступають в УПЛ і РПЛ, можуть призупинити свої контракти з клубами з України та Росії до літа 2024 року. Це пов'язано з війною в нашій країні, щоб іноземці могли не ризикувати своїм життям.

Сергій Палкін від імені клубу, який найбільше втрачає грошей від такої «допомоги» ФІФА, прокоментував продовження рішення ще на один сезон.

«Ми вже втратили приблизно 40 млн євро через рішення ФІФА. І зараз ризикуємо втратити стільки ж. У ФІФА кажуть, що на них тиснула профспілка футболістів, яка вимагала взагалі дати всім легіонерам статус вільних агентів. І ФІФА нібито пішла на компроміс своїм рішенням. Але мені здається, що це політичне рішення - ми ж розуміємо, які у ФІФА відносини з росією». 

Палкін зізнався, що найбільше його дратує той факт, що українські та російські клуби були поставлені в однакові умови, а фактор агресії росії проти України при цьому не враховувався.

«І це ще один момент, який мене неймовірно бісить, - як можна було ухвалювати однакове рішення щодо нас і російського футболу? Гей, ви там нічого не переплутали? Вони - агресори, а ми - постраждалі! Ви знищуєте нас, а не допомагаєте», - сказав Палкін у коментарі телеграм-каналу КДК.

Варто зазначити, портал Transfermarkt склав рейтинг із найдорожчих легіонерів українських клубів, які можуть скористатися цим правилом. І сім із десяти футболістів там було з Шахтаря на загальну суму 70.5 млн євро.

X