Мілан U-19 – Рух U-19: прогноз і анонс на матч. Чи повторить Рух подвиг Шахтаря? На кого поставити у вівторок?

Переглядів 5166
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
Мілан U-19 – Рух U-19: прогноз і анонс на матч. Чи повторить Рух подвиг Шахтаря? На кого поставити у вівторок?
Мілах – Рух. Фото ФК Рух
Ексклюзивний анонс матчу 1/8 фіналу юнацької Ліги УЄФА Мілан U-19 – Рух U-19 спеціально для вас на «УФ».

28 лютого відбудеться поєдинок 1/8 фіналу юнацької Ліги УЄФА. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Мілан U-19 ‒ Рух U-19. Де дивитися, що дає цей матч і чим це все закінчиться?

Мілан U-19 – Рух U-19

28 лютого. 16:00. м. Мілан. Стадіон “Centro Spotivo Vismara”

Пряма трансляція – Мегого, Рух ТВ 

Дискваліфікації – відсутні

У юнацькій Лізі УЄФА залишилася лише одна українська команда. Адже у минулому раунді плей-оф донецький Шахтар поступився хорватському Хайдуку ‒ 0:1 ‒ і покинув цей євротурнір. Тому на євроарені серед юнацьких команд залишається лише Рух, який у попередній стадії пройшов іншу міланську команду – Інтер. Основний час завершився внічию 1:1, а вже в серії післяматчевих пенальті рухівці виявились сильнішими за “нерадзурі” і переграли їх 4:3. Згодом відбулося жеребкування, де визначився суперник “жовто-чорних” в 1/8 фіналу. Ним став італійський Мілан. Чи вдасться українській команді пробитися в чвертьфінал юнацької Ліги УЄФА – давайте розбиратися. 

  • На шляху Руху – ще одна команда міста Мілан

Юнацьку команду Мілану очолює відомий у минулому правий захисник “россонері” та збірної Італії Іньяціо Абате. “Червоно-чорні” доволі впевнено пройшли груповий етап юнацької Ліги УЄФА. У квартеті з лондонським Челсі, загребським Динамо та австрійським Ред Булл (Зальцбург) підопічні Абате зайняли перше місце, не зазнавши жодної поразки в шести турах. Мілан двічі переміг Динамо та по одному разу Челсі і Зальцбург. Крім того, на виїзді зіграв внічию з англійцями і австрійцями з однаковим рахунком 1:1. Різниця забитих і пропущених м’ячів – 12:5. У підсумку Мілан набрав 14 очок, відірвавшись від найближчого переслідувача, Зальцбурга, на шість очок. 

Найкращим бомбардиром міланців у юнацькій Лізі УЄФА є Габріеле Алезі. На його рахунку чотири забиті м’ячі. По два голи до свого активу записали Марко Лазетич та Джордан Лонгі. Однак сербський півзахисник Лазетич вже перейшов до австрійського Альтаху. Загалом найкращим голеадором Мілану в цьому сезоні є Габріеле Ель-Хілале. 19-річний італієць забив вісім м’ячів у десяти матчах. Також слід відзначити івуарійського форварда Шаку Траоре. У його активі п’ять голів. 

  • Мілан не менш кризовий, ніж минулий чемпіон Інтер

Попри таку переможну ходу на євроарені, у внутрішньому чемпіонаті в Мілана справи йдуть не дуже добре. Команда Абате розташовується на 14 місці в турнірній таблиці. Позаду них ‒ лише чотири команди: Наполі, Аталанта, Удінезе та Чезена. Ба більше, у 2022 році “россонері” провели дев’ять матчів і здобули лише одну перемогу, обігравши Чезену, яка знаходиться на останньому місці в чемпіонаті та має у своєму активі лише п’ять очок. Також було зафіксовано три нічийних результати та п’ять поразок. З одного боку, для Руху хороші новини, що італійська команда явно не в формі, а з іншого – чемпіонат для Мілану вже втрачено, тому вони спокійно можуть зосередитися на юнацькій Лізі УЄФА.  

  • Шлях Руху був важчим

Щодо Руху, то підопічні Віталія Пономарьова пройшли тернистий шлях у дебютному для себе сезоні в юнацькій Лізі УЄФА. Адже, поки Мілан грав у груповому етапі, то для рухівців кожен матч був не на життя, а на смерть. Справа в тому, що “жовто-чорні” виступали у плей-офі переможців юнацької Ліги УЄФА. Там не було вісім груп по чотири команди, а була сітка матчів, яка складалася з 32 команд. І лише вісім із них виходило в 1/16 фіналу Ліги УЄФА. Одним із таких колектив став Рух. Спочатку львів’яни пройшли польський Заглембє за сумою двох матчів із рахунком 1:0. Єдиний м’яч у цьому протистоянні забив 19-річний Руслан Непейпієв. Після поляків на Рух очікував турецький Галатасарай. Тут уже двоматчеве протистояння виявилося багатшим на голи. Обидва поєдинки завершилися з однаковим рахунком 3:1 на користь Руху. У підсумку 6:2 і такий омріяний вихід у 1/16 фіналу. З тих шести голів два до свого активу записав Олег Федор, по одному м’ячу забили Назар Русяк, Андрій Столярчук та Роман Добрянський. Ще був автогол гравця Галатасараю Ердема Умута. І ось вже в 1/16 фіналу Рух зустрівся з Інтером. Команда Пономарьова відкрила рахунок завдяки голу Сергія Панченка. Однак гравець Інтеру Франческо Еспозіто відновив паритет у грі та все вирішувалося в серії післяматчевих пенальті. Попри два нереалізованих пенальті від Андрія Кітели та Костянтина Кваса, рухівці зуміли здолати свого суперника завдяки влучним ударам Богдана Слюбика, Дениса Підгурського, Марка Сапуги та Віталія Романа. 

  • В українців був час спуститися з небес і відпочити

Після дуелі проти Інтеру, яка була ще 8 лютого, Рух відпочивав, адже внутрішній чемпіонат ще не розпочався. Тому у Віталія Пономарьова та його команди було вдосталь часу відновитися до гри з Міланом. Проблема лише в тому, що не було матчів для того, щоб підтримувати фізичну форму. 

У чемпіонаті України серед молодіжних команд у Руху теж йде все чудово. Після першої половини сезону підопічні Пономарьова очолюють турнірну таблицю, випереджаючи київське Динамо на два очки та маючи матч у запасі. Найкращими бомбардирами Руху є Денис Підгурський та Олег Федор. У них по сім забитих м’ячів.

Історія зустрічей – не зустрічались

Майбутній герой матчу – Марко Сапуга

19-річний центральний півзахисник є справжнім лідером своєї команди. У такому юному віці Марко вже є гравцем основи Руху та неодноразово виводив “жовто-чорних” на матчі УПЛ із капітанською пов’язкою. Тому його присутність у розпорядженні Віталія Пономарьова ‒ великий плюс. Чи зможе Сапуга допомогти Руху U-19 пройти у чвертьфінал – дізнаємось у вівторок.

Прогноз на гру: Мілан U-19 – Рух U-19 – П1 – 1.78

Попри те, що Мілан відверто провалює сезон у внутрішній першості, саме він є фаворитом у поєдинку проти Руху. Все-таки у Абате більше досвіду виступів у єврокубках, ніж у Пономарьова. Іньяціо точно знає, як потрібно налаштувати команду перед матчем 1/8 фіналу євротурніру. Рух пройшов непоганий шлях у юнацькій Лізі УЄФА, але чи пройдуть Мілан “жовто-чорні” і вийдуть в 1/4 фіналу? У таких матчах важливу роль відіграє досвід тренера в минулому, як гравця. Такий європейський бекграунд у Абате є, а у Пономарьова, на жаль, немає. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що Мілан здобуде перемогу над Рухом у основний час – 1.78.