Мільйони гривень за рік: стала відома зарплатня генсекретаря УАФ, якого прокуратура просить взяти під варту

Переглядів 936
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Мільйони гривень за рік: стала відома зарплатня генсекретаря УАФ, якого прокуратура просить взяти під варту
Юрій Запісоцький. Фото: Facebook
В Голосіївському суді столиці обирають запобіжний захід генеральному секретарю Української асоціації футболу Юрію Запісоцькому. Правоохоронці вважають підлеглого президента УАФ Андрія Павелка причетним до злочинної схеми.

Під час сьогоднішнього засідання прокуратура запросила для обвинуваченого обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, встановивши заставу у розмірі 90 мільйонів гривень.

Запісоцького підозрюють у розтраті майже чотирьох млн євро, отриманих від УЄФА. Слідство з’ясувало, що фігурант відправляв ці гроші офшорним компаніям на, нібито, закупівлю елітних сортів кави та морепродуктів. Проте на розвиток дитячого футболу, як планувала європейська федерація футболу, ці гроші не йшли.

Генеральному секретар УАФ вже готовий співпрацювати зі слідством, принаймні це він озвучив у залі суду.

Як повідомляє FootbalHub, річний дохід Запісоцького складає шість мільйонів, тобто 500 тисяч гривень на місяць. Ще у 2020 році ЗМІ повідомляли, що зарплатня Юрія Запісоцького в УАФ становить 327 тисяч 585 гривень.

Нагадаємо, що наразі правоохоронні органи розслідують близько десятка кримінальних проваджень щодо зловживань УАФ під керівництвом Андрія Павелка.