«Могли вийти до чвертьфіналу Ліги чемпіонів»: Де Дзербі згадав часи у Шахтарі

Переглядів 1503
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Могли вийти до чвертьфіналу Ліги чемпіонів»: Де Дзербі згадав часи у Шахтарі
Роберто Де Дзербі. Фото: Шахтар
Колишній наставник донецького Шахтаря Роберто Де Дзербі, котрий нині тренує англійський Брайтон, згадав про те, як застав в Україні початок повномасштабної війни проти РФ.

Італійський фахівець Де Дзербі розповів, що провів п'ять днів, ховаючись від артилерійського вогню в бункері під готелем «Опера» у Києві, відмовляючись їхати доти, доки його бразильські гравці та їхні родини не виберуться з країни.

«У ті дні у мене була лише нав'язлива ідея допомогти моїм бразильським гравцям. Ви думаєте, що війна далеко звідси і вона неможлива, але коли ви побували всередині, то розумієте, що це не так».

Також Де Дзербі вважає, що міг би досягти з Шахтарем четверть фіналу Ліги чемпіонів.

«Мені шкода, що через війну постраждав український народ. Жаль, що я не зміг довше попрацювати з гравцями Шахтаря. Ми стали б фантастичною командою. Потенціал був нескінченний. Ми могли вийти до чвертьфіналу Ліги чемпіонів», – сказав коуч в інтерв'ю Daily Mail.

Нагадаємо, що італійський тренер Роберто Де Дзербі очолив Шахтар на старті кампанії 2021/2022. З «гірниками» йому вдалося виграти Суперкубок України, а також кваліфікуватися до групового етапу Ліги чемпіонів, де команда посіла, на жаль, четверте місце.

Також Шахтар продовжував боротьбу за Кубок України та займав проміжне перше місце у чемпіонаті до початку повномасштабного вторгнення.

X