Найкращий бомбардир Євро-2023 міг перейти у Динамо: відомо, чому він обрав Шахтар

Переглядів 1149
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
3 голоси
Найкращий бомбардир Євро-2023 міг перейти у Динамо: відомо, чому він обрав Шахтар
Георгій Судаков. Фото: Шахтар
Перший наставник півзахисника молодіжної збірної України Георгія Судакова, Сергій Пятін розповів про те, як ще на початку свого футбольного шляху хавбек міг опинитися у Динамо, а не у Шахтарі.

Сергій Пятін, перший тренер зірки Шахтаря та молодіжної збірної України Георгія Судакова у академії ФК Гірник-Спорт, в ексклюзивному інтерв'ю для сайту «Український футбол» розповів про те, як на початку кар'єри хавбек міг опинитися у Динамо.

Зокрема, Сергій Віталійович зазначив, чому першим клубом хавбека після Гірника у 2014 році став Металіст та за якою причинию Шахтар не підписав юного таланта одразу.

«З Шахтарем була маленька проблемка – вони той рік ще не набирали. Щось там відразу не вийшло, так що потім Судаков опинився у Металісті, але теж в групі 2001 року.

Тоді Металіст був дуже сильним, обігрував Шахтар, Зеніт, Динамо. А вже коли Георгію було 14, то його знову покликав Шахтар, підключилося і київське Динамо».

Георгій Судаков та Сергій Пятін. Фото: Instagram

Ще він розповів, чому гравцем Гірника, що з Полтавщини не цікавилася Ворскла.

«Він якось їх дуже швидко обійшов. Думаю, якби він у нас довше був, то вони б його запросили. А вийшло так, що його більше Кремінь залучав до гри за них».

Також тренер сказав, чому Судаков у 2017-му з Металіста перейшов до Шахтаря, а не до Динамо.

«Батько обрав, бо вони самі були родом з тих країв», – розповів Пятін для «УФ».

  • Зараз Судаков знаходиться у збірній України до 21 року на Євро-2023. Хавбек є найкращим бомбардиром турніру, маючи на своєму рахунку три голи.
  • Завдяки дублю Георгія підопічні Руслана Ротаня обіграли Францію (3:1) та вийшли до півфіналу, де зіграють з командою Іспанії.
  • Матч пройде вже сьогодні, п'ятого липня, і розпочнеться о 22:00.
  • У минулому сезоні Судаков прийняв участь у 39 іграх Шахтаря в усіх турнірах, в яких забив п'ять голів та віддав 11 результативних передач.
  • Його контракт розрахований до 2028 року.
  • З Гірника до Металіста він перейшов у віці десяти років, а вже у 14 переїхав до Шахтаря.