«Нас під автоматами вивели з автобусу»: українець, що грав у росії, про те як Ахметов вирішив питання з ДНРівцями

Переглядів 81744
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
36 голосів
«Нас під автоматами вивели з автобусу»: українець, що грав у росії, про те як Ахметов вирішив питання з ДНРівцями
Ринат Ахметов. Фото: ФК Шахтар
Український хавбек Корк Сіті Андрій Кравчук, який раніше виступав за Ворсклу та донецький Олімпік, розповів про своє ставлення до війни, а також історію з початку АТО.

Колишній півзахисник Ворскли та вихованець Шахтаря Андрій Кравчук, який нині виступає у складі ірландського Корк Сіті, дав ексклюзивне інтерв'ю для сайту «Український футбол».

Зокрема, футболіст висловився щодо війни росії проти України, яка триває ще з 2014 року в контексті свого переходу у московське Торпедо у 2021-му.

«Мені було 19 років, і я до кінця не розумів, що відбувається. У нас йде АТО, а між Україною та Росією ходять потяги. Це вже зараз я склав пазл».

Окрім цього, Кравчук розповів історію про те, як автобус академії Шахтаря зупинили бойовики.

«Пам'ятаю, коли все починалося, мені було 14 років і Шахтар вивозив нас із Донецька. На блокпості зайшли озброєні люди у балаклавах із «ДНР». Нам було дуже страшно.

Нас вивели на вулицю з речами і чоловік з автоматом сказав: «Ми хочемо забрати ваш автобус». Як потім мені сказали, про це доповіли Ринату Ахметову і він вирішив питання. У результаті нас пропустили, і ми поїхали далі».

Гравець також сказав, як і де дізнався про початок повномасштабної війни.

«Я був на зборах із Торпедо в Туреччині, о 5-й ранку мені подзвонила мама і сказала, що почалась війна. Спочатку я не міг повірити в це, а потім прийшло усвідомлення жаху.

Я проти війни і те, що зараз відбувається, – це неправильно», – сказав Кравчук для «УФ».

  • 24-річний хавбек є вихованцем Шахтаря, який залишив у 2019 році, перейшовши до донецького Олімпіка.
  • У лютому 2021 року Кравчук на правах вільного агента став гравцем Торпедо, де грав до березня 2022-го.
  • Після розірвання контракту з російським клубом, півзахисник деякий час тренувався у Манчестер Сіті.
  • У серпні 2022 року Кравчук перейшов до Ворскли, але вже через рік був вимушений залишити полтавську команду через протести фанатів, які були проти футболіста, що грав у рф.
  • Наразі він виступає у ірландському Корк Сіті. Контракт хавбека розрахований до кінця 2023 року. За новий клуб Кравчук зіграв вже два матчі.