«Наші юристи працюють над цим»: у Галатасараї підтвердили скаргу Шахтаря до ФІФА

Переглядів 4731
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
«Наші юристи працюють над цим»: у Галатасараї підтвердили скаргу Шахтаря до ФІФА
Тете. Фото: Google
Представники стамбульського Галатасараю, зокрема головний тренер команди Окан Бурук, мають впевненість у тому, що попри скаргу Шахтаря до ФІФА, вони не матимуть жодних проблем із залученням до ігор свого новачка Тете.

Головний тренер Галатасараю Окан Бурук прокоментував інформацію про те, що Шахтар звернувся до ФІФА з вимогою про дискваліфікацію бразильського вінгера Тете, який, на думку представників донецького клубу самовільно залишив український клуб, незважаючи на контракт до 31 грудня поточного року.

«Наш клуб та юристи нашого клубу працюють над цим. Я не думаю, що виникнуть якісь проблеми. ФІФА завжди прихильна до того, щоб футболіст грав. 

З юридичних питань нічого не можу сказати», –  наводить слова  Бурука Turkiye Gazetesi.

Тете уклав чотирирічний контракт із Галатасараєм, скориставшись Annexe 7 ФІФА, припинивши таким чином термін дії контракту з Шахтарем.

  • Після повномасштабного вторгнення РФ на територію України Тете самовільно покинув розташування Шахтаря та грав на правах оренди грав за французький Ліон: вісім голів, 10 результативних передач у 30 поєдинках.
  • Також в сезоні 2022/2023 Тете встиг пограти за англійський Лестер: 14 поєдинків, один гол.
  • Шахтар підписав Тете на початку 2019 року, придбавши його у бразильського Греміо за 15 мільйонів євро. 
  • У складі «гірників» Тете зіграв 108 поєдинків: 31 гол, 15 результативних передач. Разом з Шахтарем бразильський футболіст виграв два чемпіонати України, Кубок та Суперкубок.
  • Transfermarkt оцінює вартість вінгера у 25 млн євро.