«Нашкодимо нашим нужденним людям»: Каладзе – про відмову Грузії приєднатися до економічних санкцій проти росії

Переглядів 3583
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Нашкодимо нашим нужденним людям»: Каладзе – про відмову Грузії приєднатися до економічних санкцій проти росії
Каха Каладзе. Фото: Google
Колишній захисник київського Динамо та італійського Мілана, нині мер Тбілісі Каха Каладзе пояснив, чому не підтримав запровадження Грузією економічних санкцій проти країни-окупанта.

Каха Каладзе вважає, що Грузія не змогла б завдати Росії відчутних економічних втрат через продукцію, яку експортує до країни-помилки.

«На нас нападають, мовляв, ми не приєдналися до санкцій. Я хочу запитати будь-яку розсудливу людину. Невже якщо грузинське вино і грузинська сільгосппродукція не надійдуть на російський ринок, то цим ми знищимо російську економіку? Це ж повний абсурд».

Також Каладзе заявив, що не хоче робити гірше грузинам.

«Ми ж, навпаки, нашкодимо нашим нужденним людям. Тим, хто працює 24 години на добу для того, щоб заробити собі на шматок хліба. 

Навіщо потрібно закривати людям ці можливості? Можливості для того, щоб попрацювати, продати свої продукти й отримати гроші. Адже ці гроші все одно заходять у Грузію», - наводить слова Каладзе Sputnik Georgia. 

Каладзе почав свою футбольну кар'єру 1993 року, виступаючи за тбіліське Динамо. У 1998 році перейшов у київське Динамо, за яке провів 71 матч і забив шість м'ячів.

Після завершення футбольної кар'єри зайнявся політикою. Восени 2017 року балотувався на посаду мера Тбілісі. За підсумками голосування, що відбулося 21 жовтня, набрав понад 50 % голосів і переміг у першому турі. У 2021 році переобрався на другий термін.