«Навіщо ми викинули кудись мільйон?»: Леоненко розкритикував суддівство у матчі Динамо та Інгульця

Переглядів 14105
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
«Навіщо ми викинули кудись мільйон?»: Леоненко розкритикував суддівство у матчі Динамо та Інгульця
Катерина Монзуль. Фото: Google
Віктор Леоненко, що свого часу виступав за Динамо, а зараз є футбольним експертом, залишився незадоволеним суддівством у матчі киян з Інгульцем (0:2) у 16 турі УПЛ.

Леоненко вважає, що Інгулець два свої голи у ворота Динамо забив із порушеннями правил. В епізоді з першим голом Артем Сітало у боротьбі відштовхнув Максима Дячука.

«Перший гол, очевидне порушення. Нахрін VAR? Я пропоную зробити як у НБА. Там стіл довгий, телевізори та потім ще дзвінок другові. Десь там в іншому місті сидить фахівець, який розуміється на всіх моментах. Ось він говорить і потім робляться висновки».

Леоненко наголошує, що з таким рівнем суддівства Україні краще взагалі відмовитися від VAR. На 34-й хвилині матчу був ідентичний епізод, коли Владислав Ванат у боротьбі відштовхнув Олександра Кучеренка. Однак тоді Катерина Монзуль зафіксувала фол у атаці.

«Може, у нас теж VAR прибрати і телефонуйте тому, кому ви довіряєте. Навіщо ми викинули кудись мільйон? Він реально скрізь лише заважає. Якщо його вмикати, то там і сліпий бачить, що там порушення».

Другий гол Інгулець також забив після порушення правил. Швидка атака команди розпочалася з гри рукою Андрієм Кухаруком у центрі поля.

«43-та, в роздягальню забивають. Знову обріз, гра рукою не свистить. Кухарук так руку поставив, що ніби не зіграв рукою, а м'яч влучив у руку», – підсумував Леоненко.

Динамо залишилося на третьому місці у турнірній таблиці УПЛ із 30 очками в активі. У наступному турі команда Мірчі Луческу зіграє на виїзді проти Дніпра-1. Матч відбудеться в Ужгороді 12 березня та розпочнеться о 13:00.