«Не дивно, що від нього позбулися»: в Польщі однозначно відреагували на трансфер Коноплянки в ЧФР Клуж

Переглядів 10204
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
6 голосів
«Не дивно, що від нього позбулися»: в Польщі однозначно відреагували на трансфер Коноплянки в ЧФР Клуж
Євген Коноплянка. Фото: Google
Український ексвінгер Краковії Євген Коноплянка дуже близький до підписання контракту з румунським клубом ЧФР. У Польщі відреагували на цю подію.

Польське видання Sport прокоментувало відхід Євгена Коноплянки із Краковії і новину про те, що він перейде до румунського ЧФР Клуж.

Зокрема, журналісти зазначають, що українець не виправдав очікувань.

«Він повинен був стати зіркою ліги, як Лукаш Подольський, але був просто курйозом. Конопланка не справив фурор в Краковії. Спочатку було зрозуміло, що раніше він грав на найвищому рівні, але перш ніж він зміг повернутися у форму, сезон закінчився.

Потім у нього було набагато більше часу, щоб показати свою хорошу сторону, але в підсумку минулого сезону він забив лише два голи і записав на свій рахунок дві результативні передачі».

Також джерело назвало людину, яка прийняла рішення не продовжувати контракт Коноплянки.

«Очікування щодо українця були значно вищими, адже в минулому він грав за Шальке і Севілью, а в збірній України провів майже 100 матчів. Не дивно, що Краковія вирішила від нього позбутися. 

Хоча тренерський штаб позитивно оцінив його корисність, остаточне рішення належало Янушу Філіп'яку (президент Краковії – прим. «УФ»). Він вирішив – на подив Коноплянки – не продовжувати контракт».

Перехід до чемпіонату Румунії у Польщі назвали підвищенням.

«Виявляється, тепер українець може отримати... спортивне підвищення. Тому що це саме те, чим треба назвати те, що він пов'язанний із ЧФР Клуж».

  • Коноплянка виступав за польську Краковію з лютого 2022 року. За інформацією ЗМІ, українець заробляв у Краковії 360 тисяч євро на рік.
  • У складі польської команди він відіграв 38 поєдинків, в яких забив чотири голи і зробив два асисти.
  • Портал Transfermarkt оцінює українця у 500 тисяч євро.
  • У сезоні 2015-16 Євген виграв Лігу Європи у складі іспанської Севільї.
  • За національну збірну України Коноплянка провів 87 поєдинків, в яких забив 21 гол.