«Не викаблучуйся, підписуй»: ексгравець Шахтаря згадав про негативний момент пов'язаний з Петраковим

Переглядів 1895
Артем Жилінський Артем Жилінський
4 голоси
«Не викаблучуйся, підписуй»: ексгравець Шахтаря згадав про негативний момент пов'язаний з Петраковим
Олександр Петраков. Фото: УАФ
Один із найталановитіших випускників академії Шахтаря Дмитро Білоног розповів, як через один не приємний інцидент не поїхав на Чемпіонат світу.

Дмитро Білоног висловився щодо Олександра Петракова, який тоді очолював збірну, яка мала їхати на ЧС. Хавбек вважає, що у них із наставником були чудові стосунки. 

«У нас із ним склалися прекрасні стосунки, я йому симпатизував, і це було очевидно. Іноді ми могли сваритися та навіть кричати один на одного. Більше, звичайно, він на мене кричав. Я ображався. Проте ми мали хороше взаєморозуміння. Спілкувалися, не лише як гравець та тренер, але і як друзі».

Але стався один прикрий епізод, через який футболіст не поїхав на Мундіаль. Петраков не викликав Білонога, адже той не підписав угоду із Шахтарем, саме так вважає хавбек.

«Петраков зателефонував мені тоді та запитав, як у мене справи та чому я не продовжую контракт? Мовляв: «Не викаблучуйся, підписуй та поїдемо підкорювати світ». Я вже на той момент нормально не тренувався, а бігав по колу, і моя форма викликала в нього сумніви.

Зрештою, як би не пояснював свою ситуацію Білоног, все-таки Петраков так і не змінив своє рішення, що дуже образило молодого гравця.

Я йому пояснив свою ситуацію та сказав, що при всій моїй повазі до нього, я не буду підписувати контракт із Шахтарем лише через чемпіонат світу. Бо це моя кар’єра, та я вже прийняв рішення. У підсумку Петраков не викликав мене до команди. Я сильно образився тоді», — сказав Білоног для сайту «Український футбол».

  • Білоног грав лише за молодіжні збірні України. Він виходив у синьо-жовтих кольорах 24 рази різних вікових категоріях.
  • За ці матчі він встиг відзначитися шість разів.
  • Трансфермаркт оцінює Білонога в 200 тисяч євро.