Олександр ШОВКОВСЬКИЙ: «Молоді футболісти завжди нервують перед виходом на поле»

Переглядів 151
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Голкіпер киян прокоментував перемогу над «Ворсклою» та розповів про останні новини клубу

— Олександре, матч проти «Ворс­кли» ознаменував для вас відкриття рекордного, вже 22-го, сезону у чемпіонатах України…

— Гадаю, це не настільки важливо. Набагато важливіше те, що чемпіонат ми розпочали з перемоги. Команда ретельно готувалася до стартового поєдинку, сподіваючись на те, що футбол у нинішній непростій ситуації стане бодай якоюсь віддушиною для людей.

— Напередодні матчу з полтавцями Сергій Ребров сказав, що колектив зробив необхідні висновки після програшу «Шахтарю» у Суперкубку. Чи можете тепер сказати, чому саме ваша команда поступилася у Львові?

— Поразки й перемоги складаються з пропущених і забитих м’ячів, із помилок і вдалих дій. Одна команда помилялася, інша — вміло цим користувалася. Ми ретельно проаналізували зустріч з «гірниками», побачили й позитивні моменти, й ті, що категорично суперечать нашим принципам. Ми розуміли, що у «Ворсклі» також переглядали матч за Суперкубок, і теж зробили певні висновки щодо специфіки, тактики й концепції нашої гри.

— Неозброєним оком помітно, що в команди, як і раніше, на обидві ноги кульгає реалізація…

— Можу вас запевнити: ми працює­мо над тим, аби виправити ситуацію на краще.

— Наскільки команда розуміє і сприймає концепцію гри, котру прищеплює Ребров?

— Давайте не будемо протиставляти команду та її головного тренера.

Наскільки важлива в психологічному плані перемога над «Ворсклою» в дебютній зустрічі чемпіонату?

— Будь-яка перемога має вагу, але, крім усього іншого, важливо й те, в якому ключі був здобутий цей результат. Можу сказати, що свої корективи внесла й погода — через спеку було досить тяжко грати.

— Чи не було у вас остраху, що «Динамо», як у колишні часи, може пропустити в кінцівці, володіючи при цьому колосальною перевагою?

— Вовків боятися — в ліс не ходити. Якщо всередині є якийсь страх, краще взагалі не виходити на футбольне поле. Під час матчу думаєш про інше — про якість своєї гри й про те, наскільки команда виконує установку на матч.

— Чи не гадаєте ви, що з можливим переходом до іншого клубу Максима Коваля конкуренція на воротарській позиції ослабне?

— Максим поки що перебуває в команді, тому мені складно відповісти на це запитання.

— Що би порекомендували молодому голкіперу на правах капітана і старшого товариша по амплуа — залишитися в «Динамо» й бути лише третім воротарем або піти в оренду й там, можливо, довести тренеру свою спроможність?

— Це дуже складний момент. Я не опинявся в такій ситуації, тому судити не візьмуся. Так, я був другим воротарем, але профпридатність доводив у тренувальному процесі. У даному випадку все залежатиме від того, як ситуацію буде сприймати сам Максим.

— Ребров доводить, що його слова про довіру молоді — не порожній звук. На поле в основному складі другу гру поспіль виходять учорашні дублери — Рибалка та Калитвинцев. Як команда допомагає адаптуватися цим хлопцям?

— Молоді футболісти завжди нервують перед виходом на поле, та через це проходять усі. І лише через участь у іграх, шляхом проб і помилок прийде зріла гра та впевнені дії. Див не буває. Але можу сказати, що хлопці стараються і хочуть довести, що можуть перебувати на чільних позиціях у «Динамо».

Роман КИРІЄНКО.