«П'ятеро дітей виросли переважно на майдані»: Луческу розповів про своє дитинство

Переглядів 888
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«П'ятеро дітей виросли переважно на майдані»: Луческу розповів про своє дитинство
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо Київ
78-річний румунський тренер київського Динамо Мірча Луческу був запрошений на шоу ProSport Live і розповів про один із найемоційніших періодів свого життя: дитинство.

Його ім'я пов'язане як із Динамо, де він виступав як гравець, так і з Рапідом, командою, де його дуже любили як тренера. Мірча Луческу є одним із найбільших імен румунського футболу, і у свої 78 років він все ще прагне поділити своє життя зі спортом.

Однак мало хто знає, як Мірча Луческу потрапив у футбол чи, краще сказати, як футбол потрапив у життя Мірчі Луческу. Тренер чудово пам'ятає кожну деталь свого бідного дитинства із чотирма братами.

«Якби ви були частиною такої сім'ї, як моя, із п'ятьох дуже бідних дітей, мати, батько… Батько воював просто на Промені Дону, повернувся поранений… Тож п'ятеро дітей виросли переважно на майдані, а нашою єдиною грою був футбол. У мене більше нічого не було, бо це залишилося. 

Луческу в дитинстві пам'ятає себе лише з м'ячем. Цікаво, що румуньский тренер грав у футбол всюди, де було можливо

З того часу, як я знаю себе, в 4-5 років я пам'ятаю себе з м'ячем біля ніг, незалежно від умов, між деревами, на ораних полях, де я міг знайти трохи землі, будинки між грядками, тому що у мене було три ліжка у маленькій кімнаті три на чотири».

Також Луческу розповів, як у дитинстві ходив на стадіон.

«Я приїжджав на стадіон «23 серпня» і грошей, звісно, не було. Якось моя сорочка зачепилася, коли я проходив під парканом, а там був колючий дріт. 

Першим важливим матчем у моїй кар'єрі вболівальника був CCA проти міланського Інтера. Виграв CCA 3-1. Я знаю, що Костянтинеску вбив.  З того моменту я став шанувальником CCA, який пізніше отримав назву «Стяуа». Я знав усіх», - сказав Мірча Луческу ProSport Live.

  • Мірча Луческу тренує київське Динамо з 2020 року.
  • За цей час разом з киянами він став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни. Всі трофеї в перший сезон на чолі Динамо – 2020/2021.
  • Минулого сезону кияни повторили антирекорд часів Олега Блохіна сезон 2013/14 років, посівши четверте місце в УПЛ.