П’ятов став найтитулованішим гравцем Шахтаря: голкіпер провів лише один матч в УПЛ цього сезону

Переглядів 2172
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
П’ятов став найтитулованішим гравцем Шахтаря: голкіпер провів лише один матч в УПЛ цього сезону
Андрій П’ятов. Фото: Google
Воротар Шахтаря Андрій П’ятов очолив рейтинг гравців «гірників» за кількістю виграних чемпіонських титулів в українській Прем'єр-лізі. В колекції П’ятова вже шість золотих нагород УПЛ.

Багаторічний номер один донецького Шахтаря, голкіпер Андрій П’ятов, з недавніх пір мультичемпіон серед футболістів «гірників».

Цьогорічна золота медаль чемпіона української Прем'єр-ліги стала вже шостою в особистій колекції П’ятова. Загалом же, для 38-річного гравця це вже 11-й чемпіонський сезон, в якому він зіграв хоча б один матч. І за цим показником П’ятов випередив багаторічного лідера цього рейтингу Даріо Срну. В хорвата 10 золотих нагород чемпіона України.

Серед тренерів лідером рейтингу чемпіонів ще багато років залишатиметься Мірча Луческу, з яким Шахтар виграв вісім з 14-ти титулів в Чемпіонаті України. У Паулу Фонсеки — три, у Невіо Скали, Луїша Каштру та Ігора Йовічевіча — по одному.

Нагадаємо, що донецький клуб наразі 14 разів вигравав Чемпіонат України.

В сезоні-2021/22 титул залишився нерозіграним, Чемпіонат призупинили після 18-ти турів (Шахтар очолював турнірну таблицю).

Цікаво, що в цьому сезоні П’ятов лише раз вийшов на поле у складі Шахтаря: 9 листопада 2022 року Андрій з капітанською пов’язкою провів повну гру проти Вереса. В тому матчі донецький клуб переміг 2:0.