Перший гравець-джокер за 21 рік: дубль Довбика Вірменії дозволив форварду повторити цікаве досягнення

Переглядів 1650
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Перший гравець-джокер за 21 рік: дубль Довбика Вірменії дозволив форварду повторити цікаве досягнення
Артем Довбик. Фото: УАФ
Нападник Дніпра-1 та національної команди України Артем Довбик став першим за 21 рік гравцем, який вийшов на заміну у матчі збірної України та забив два голи.

У рамках п’ятого туру Ліги націй національна команда України розгромила на виїзді збірну Вірменії з рахунком 5:0. Форвард Дніпра-1 Довбик з’явився на полі на 67-й хвилині, замінивши Романа Яремчука, але встиг оформити дубль у ворота суперника.

Нападник став першим футболістом національної команди з вересня 2001-го року, котрий вийшов на заміну та оформив дубль. Востаннє це робив екс-форвард Шахтаря Андрій Воробей, який також забивав у ворота Вірменії (3:0).

За час виступів у збірній Довбик забив п’ять голів після виходу на поле з лави для запасних. За цим показником він зрівнявся з рекордсменами: Андрієм Воробеєм та Романом Безусом. Відмітимо, що Воробей провів 68 матчів за національну команду, Безус – 24, а Довбик – лише 13.

За збірну України Довбик забив вже шість голів та займає 21 місце у загальному рейтингу бомбардирів нашої головної команди. Але за кількістю голів за матч займає другу сходинку з показником 0,46 забитих м’ячів за гру. Лідирує за цим показником Тімерлан Гумейнов, який забив у ворота суперника 0,56 голів за матч.

За перемогу у групі збірна України посперечається в матчі шостого туру Ліги націй з Шотландією. Заключний поєдинок у 2022 році синьо-жовті проведуть 27 вересня у Кракові.

Раніше ми писали про очікування експерта Олега Федорчука від матчу збірної України проти шотландців.

X