Підозрілий поєдинок у Петровому. Прогноз і анонс на матч УПЛ Інгулець – Металіст 1925

Переглядів 1196
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Підозрілий поєдинок у Петровому. Прогноз і анонс на матч УПЛ Інгулець – Металіст 1925
Фото: УПЛ
Ексклюзивний анонс матчу 28 туру УПЛ Інгулець – Металіст 1925 спеціально для вас на «УФ».

25 травня відбудеться поєдинок 28 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Інгулець ‒ Металіст 1925. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Інгулець – Металіст 1925

25 травня. 14:00. с. Петрове. Стадіон «Інгулець»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації – Євгеній Ткачук (Металіст 1925)

Матч 28 туру між командами, які ведуть боротьбу за те, щоб не потрапити у стикові матчі. Інгулець у Петровому прийматиме Металіст 1925. 

• Ще до початку поєдинку навколо цієї зустрічі з’явились певні питання

Зокрема, харківський клуб звернувся до УАФ з проханням закрити букмекерські лінії на матч проти Інгульця. І справді, доволі цікаві коефіцієнти на цей поєдинок. На перемогу команди з Петрового дають коф 1.59, а на харків’ян 6.50. Це були би нормальні розклади, якби Інгулець знаходився на третьому місці, а Металіст 1925 на десятому. Однак турнірне становище команд інше. Навіть більше, клуб з Харкова знаходиться на дев’ятій сходинці, а Інгулець ‒ на дванадцятій. Яким чином згідно букмекерських котирувань фаворитом протистояння є клуб Олександра Поворознюка – невідомо.

Фото: УПЛ

• У минулому турі Інгулець поступився Зорі з рахунком 0:2

Команда з Петрового не перемагає вже протягом шести матчів поспіль (дві нічиї і чотири поразки). Востаннє підопічні Ковальця святкували перемогу ще 19 квітня у матчі проти Руху. Цікаво, що тоді клуб Поворознюка востаннє і відзначався забитим м’ячем. 

Загалом у цьому сезоні Інгулець здобув сім перемог, шість разів зіграв внічию і чотирнадцять поєдинків програв. У підсумку – 27 очок і 12 місце в таблиці перед 28 туром. Однак така ж кількість очок у команд, які знаходяться у зоні перехідних матчів, ‒ Руху та Вересу. Тому Інгульцю кров з носу треба перемагати в четвер, щоб покращити своє турнірне становище. 

До речі, календар у Інгульця є доволі легким. Після гри з Металістом 1925 він зіграє проти Львова, а закриватиме сезон матчем з Вересом у Рівному. Якщо Ковалець і компанія візьмуть шість очок у найближчих двох турах, то поєдинок з «вовками» для них вже турнірного значення не матиме, адже вони собі гарантують УПЛ на наступний сезон.

• Металіст 1925 знаходиться на дев’ятому місці з 30 балами в активі

Гандикап над зоною перехідних матчів становить лише три очки. Така ситуація перед початком 28 туру. У минулому турі харків’яни перемогли у дербі Металіст з рахунком 2:0 завдяки голам Микити Безуглого і Андрія Чирука. 

Загалом у цьому сезоні підопічні Едмара і Голодюка здобули шість перемог, дванадцять разів зіграли внічию (найбільше в сезоні разом із ФК Олександрія) і дев’ять матчів програли. Різниця забитих і пропущених – 22:39. Найкращим бомбардиром харківського колективу є Ростислав Русин, у якого чотири забиті м’ячі.

Матч проти Інгульця стане останнім виїзним для Металіста 1925 у цьому сезоні. Заключні два тури харків’яни будуть номінальними господарями і зіграють проти Кривбасу та Динамо. 

У харків’ян є втрата

Едмар у матчі проти Інгульця не може розраховувати на свого захисника Євгена Ткачука. 31-річний гравець отримав четверту жовту картку в минулому турі у цьому сезоні. Тому тепер змушений пропустити один матч. Ткачук не є основним гравцем для Металіста 1925 у цьому розіграші чемпіонату України. За 27 турів він виходив на поле лише десять разів, а у заявку на матчі потрапляв лише сімнадцять разів. Однак Євген встиг відзначитися одним забитим м’ячем у ворота Олександрії (цей поєдинок завершився результативною нічиєю 3:3), а навесні став набагато частіше з’являтися в основі.

Фото: УПЛ

У першому колі Металіст 1925 переміг Інгулець з рахунком 2:1. Попри те, що тоді команда з Петрового відкрила рахунок завдяки голу Олександра Козака, втримати свою перевагу їй не вдалося. Спочатку Ростислав Русин відновив паритет, а згодом Микита Безуглий приніс перемогу харківській команді.

Історія зустрічей – 7:+2=2-3; 6:9

Майбутній герой матчу – Віталій Романов

Головним арбітром матчу між Інгульцем і Металістом 1925 буде Романов. А ще важливий факт – на цьому поєдинку не буде системи відеоповторів VAR. Романов неодноразово потрапляв у суддівські скандали. То фінальний свисток дасть на п’ять секунд раніше, коли йде контратака однієї з команд, як було у матчі Маріуполь – Динамо ще у 2021 році. То вилучить трьох гравців за один поєдинок, як це було минулого року в грі між Ворсклою і Кривбасом. Це лише кілька ситуацій з його суддівської кар’єри. Але ми, звичайно, сподіваємось на об’єктивний арбітраж 43-річного рефері з Дніпра.

Прогноз на гру Інгулець – Металіст 1925: П1 – 1.59 

Диму без вогню не буває і коефіцієнти на цей поєдинок дійсно виглядають дуже дивними. Ну не може бути таке, що перемогу команди, яка йде вище за суперника, оцінюють коефіцієнтом 6.5, а клуб, який знаходиться нижче у турнірній таблиці, є фаворитом з кофом 1.59. Тому тут просто можна перевірити теорію та поставити на перемогу Інгульця.