«По блату в мене ніхто не грав»: після інтерв'ю сайту «УФ» із Рудьком Хацкевич пояснив свою політику щодо молоді Динамо

Переглядів 28002
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
«По блату в мене ніхто не грав»: після інтерв'ю сайту «УФ» із Рудьком Хацкевич пояснив свою політику щодо молоді Динамо
Артур Рудько. Фото: ФК Лех
Колишній головний тренер київського Динамо Олександр Хацкевич відреагував на слова ексголкіпера біло-синіх Артура Рудько, який втратив місце у стартовому складі столичного гранда після приходу на тренерський місток білоруського фахівця.

В ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net Олександр Хацкевич пояснив свою позицію у виборі основного голкіпера Динамо. Раніше Артур Рудько в інтерв'ю сайту «УФ» розповів, що білоруський тренер не довіряв йому грати за біло-синіх.

«Були Рудько, Коваль та Бущан. Я бачив перспективу на той момент більше у Бущана. Але тоді я вибрав Коваля та Бущана, так. Це було моє рішення. Артур був при Реброві в обоймі із Шовковським і вважав, що він виграє конкуренцію. Це було п'ять років тому і стільки різних історій».

Хацкевич зазначив, що рішення щодо воротарів приймалося не особисто ним, а тренерським штабом.

«Кожен тренер бачить по-своєму і вимоги до воротаря також свої. Я не сам ухвалював рішення – є тренерський штаб і тренер воротарів, у тому числі. Тому колегіально було ухвалено таке рішення. Я не знаю ситуації з його контрактом – пропонували йому продовжити угоду чи ні. Потім він поїхав у Пафос, розпочалася міжнародна кар'єра, він спробував себе у чемпіонаті Польщі».

Олександр Хацкевич. Фото: ФК Динамо

За словами колишнього головного тренера Динамо, у нього ніколи не грали за знайомством чи блатом, а все потрібно було доводити на тренуваннях і у грі.

«Хтось із образою пішов, хтось – з розумінням. Тренер апріорі не може бути однаковим для всіх. У команді 20 з лишком футболістів. До когось тренер ставиться так, до когось – інакше. Хтось до тренера не так, як інший футболіст. Але за блатом чи знайомством у мене точно ніхто не грав».

30-річний Рудько до кінця цього сезону грає в оренді за польський Лех. Потім воротар повернеться до харківського Металісту, з яким у нього угода до 30 червня 2026 року.

За першу команду Динамо голкіпер провів 29 матчів, пропустив 32 м'ячі та вісім разів залишав свої ворота у недоторканності.