«Пора мені і Безсонову повертатися»: реакція Леоненка на можливий трансфер Чигринського до Шахтаря

Переглядів 7577
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
«Пора мені і Безсонову повертатися»: реакція Леоненка на можливий трансфер Чигринського до Шахтаря
Віктор Леоненко. Фото: Google
Відомий експерт та колишній форвард київського Динамо Віктор Леоненко схвально відгукнувся про можливе повернення до Шахтаря центрального захисника Дмитра Чигринського.

У коментарі FanDay.net ексфорвард київського Динамо Віктор Леоненко проаналізував можливе повернення центрального захисника Дмитра Чигринського до Шахтаря та розповів, що це підписання може дати «гірникам».

Експерт розповів, чи зможе центрбек підсилити нинішній Шахтар:

«Важко відповісти. Для Чигринського цей перехід плюс, а для команди – питання. Добре, що Шахтар повернув Дмитра і в такий спосіб показав, що не забуває своїх. Ракицький, наприклад, добре виглядає, хоча від нього мало чого очікували. То ж Дмитро точно не завадить УПЛ, тим паче він гарний хлопець».

На фоні цього можливого підписання Леоненко жартома готується знімати бутси зі цвяху:

«Зараз в Україні такий рівень футболу, що і до 40 років можна грати, тож я не здивуюся, якщо Чигринський гратиме в основі. Каші він точно не зіпсує. Дивлюся, вже настав час мені і Бессонову повертатися».

Експерт також поділився думкою щодо того, чи зможе центрбек виграти конкуренцію в нинішніх центральних оборонців Шахтаря, зокрема в Валерія Бондаря, який нині відновлюється від травми:

«Я не здивуюсь, якщо Чигринський витіснить з основи Бондаря і той після відновлення взагалі не потраплятиме до складу. Вгорі Чигринський грає краще, ніж Бондар, досвіду в нього теж більше, а швидкість захисту не особливо потрібна, головне – читати гру».

Щодо інших захисників Шахтаря Леоненко не настільки категоричний:

«Якщо казати про Ракицького та Матвієнка, то треба подивитися перші матчі Дмитра після повернення, щоб висловлювати думку».

  • Чигринський виступав за Шахтар з 2002 по 2009 та з 2010 по 2015 роки. За цей час захисник зіграв 189 ігор за донеччан та здобув 14 трофеїв, серед яких є Кубок УЄФА.
  • У 2009 році Дмитро перейшов до Барселони за 25 млн євро. За каталонську команду оборонець провів 14 матчів та став чемпіоном Іспанії.
  • Останнім клубом 36-річного захисника став грецький Іонікос, за який він у сезоні 2022/23 провів 26 матчів та забив один гол.
  • Також Дмитро має на власному рахунку 29 поєдинків за національну збірну України.
  • Леоненко грав за Динамо з 1992 по 1997 рік: 129 матчів, 79 голів.