«Пропав безвісти»: ексгравці Шахтаря розповіли про футболіста «гірників», який дзвонив Рінату Ахметову

Переглядів 25095
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
6 голосів
«Пропав безвісти»: ексгравці Шахтаря розповіли про футболіста «гірників», який дзвонив Рінату Ахметову
Рінат Ахметов. Фото: ФК Шахтар
Скандальна і вже підзабута історія з ДТП ексгравця Шахтаря Олега Гладченка заграла новими фарбами. Про її головного фігуранта згадали його колишні партнери по команді.

У серпні 2015 року топ-новиною всіх спортивних газет, журналів та пабліків була скандальна історія довкола гравця Шахтаря Олега Гладченка, якого напідпитку зупинили правоохоронці в Києві.

Тоді молодий гравець «гірників» намагався підкупити полісменів і погрожував, що за нього все вирішить сам президент Шахтаря Рінат Ахметов. Мовляв, варто йому, Гладченку, було варто зробити лише один телефонний дзвінок.

Резонансну історію в ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» пригадали партнери Гладченка по Шахтарю тих часів.

Артем Габелок: Ну аякже. Історія культова, проте після неї він пропав безвісти. Взагалі не знаю де він. 

Бека Вачіберадзе: Я про це сам з інтернету дізнався. В команді це особливо не обговорювали. 

Євген Гриценко: Пам’ятаю, що після тієї історії він був у Чорноморці, а потім зник. Він на рік молодший, але завжди був поряд. Я від нього за три роки чув максимум три слова: «Привіт! Як справи?», ‒ це максимум. Тиха, спокійна сором’язлива людина, а тут таке… Став людиною-мемом.

Олег Кудрик: Коли Олег був у колективі, то від нього слова не можна було почути. Та історія стала несподіванкою. Ми після того його особливо й не бачили.

  • Останнім клубом де відмітився своєю присутністю Олег Гладченко був одеський Чорноморець. За «моряків» вихованець «гірників» зіграв один матч.
  • Його профіль й досі є на сайті transfermark, але навіть без фото. У Викіпедії та інших архівно-статистичних джерелах інформацію про Гладченка теж мінімум.