Ренн – Шахтар: прогноз і анонс на матч. Чи вийдуть «гірники» в 1/8 фіналу ЛЄ? На кого поставити в четвер?

Переглядів 4183
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Ренн – Шахтар: прогноз і анонс на матч. Чи вийдуть «гірники» в 1/8 фіналу ЛЄ? На кого поставити в четвер?
Гравці Шахтаря. Фото: ФК Шахтар
Ексклюзивний анонс матчу-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи сезону 2022/23 між французьким Ренном і донецьким Шахтарем – спеціально для вас на «УФ».

23 лютого відбудеться другий поєдинок за участі донецького Шахтаря у 1/16 фіналу Ліги Європи сезону 2022/23. Сайт «Український футбол» анонсує та прогнозує матч Ренн – Шахтар. Де дивитися і чим це все завершиться? 

Ренн – Шахтар

23 лютого. 22:00. м. Ренн. «Руазон-Парк»

Пряма трансляція – Мегого, Воля TV

Дискваліфікації – відсутні

Донецький Шахтар здобув перемогу в першому матчі проти французького Ренна з рахунком 2:1. Слід відзначити, що вже до перерви «гірники» перемагали в два голи. На початку гри Дмитро Криськів відкрив рахунок, а під завісу першої половини зустрічі Артем Бондаренко подвоїв перевагу донеччан. У другому таймі французи змогли відквитати один гол зусиллями Токо-Екамбі. Це трошки полегшило завдання для підопічних Бруно Женезіо. Адже тепер у матчі-відповіді його команді для того, щоб пройти в наступний раунд треба перемагати з різницею в два м’ячі, а не три. Якщо Ренн переможе з гандикапом в один гол, то нас з вами очікуватимуть овертайми (ви ж пам’ятаєте про відміну правила виїзного голу, правда?). 

• Перед Шахтарем Ренн розім’явся в Лізі 1

На вихідних поки донецький Шахтар відпочивав і у спокійному режимі готувався до поєдинку проти Ренну, французи провели домашній матч у рамках чемпіонату проти Клермону. Червоно-чорні здобули впевнену перемогу над своїм суперником з рахунком 2:0. Дубль у цій зустрічі до свого активу записав молодий французький форвард Арно Калімуендо. До слова, він провів 85 хвилин у грі проти Шахтаря минулого четверга, однак результативними діями не відзначився. 

• Женезіо дав відпочинок лідерам

Також варто відзначити, що Женезіо провів певну ротацію у грі проти Клермону. Замість Чімуаньї Угочукву, Жеремі Доку, Аміна Гуїрі та Адрієна Трюффера, які з перших хвилин грали проти Шахтаря, на полі з‘явились Дезіре Дуе, Баптіст Сантамарія, Ловро Маєр та Біргер Мелінг. Тому французький тренер дав відпочити ключовим гравцям своєї команди перед важливою битвою з донеччанами за 1/8 фіналу Ліги Європи. 

• Французам все ще не вистачає їхнього найвлучнішого гравця

Щодо кадрової ситуації, то вона не змінилася. Ренну, як і в першому матчі не допоможуть чотири гравці: Шека, Амарі Траоре, Мартен Тер‘є та Лоренц Ассіньйон. Найболючіша втрата ‒ це, звичайно, Тер‘є, який є найкращим бомбардиром Ренну. Головний тренер донецького Шахтаря Ігор Йовичевич не може розраховувати на Мар’яна Шведа та Віктора Корнієнка, які продовжують перебувати в лазареті та заліковувати свої травми 

Історія зустрічей – 2: +0, =0, -2; 1:3

Майбутній герой матчу – Анатолій Трубін 

Донецькому Шахтарю для того, щоб пройти до наступного раунду Ліги Європи, достатньо зіграти 0:0 на «Руазон Парк». У першому матчі кіпер «гірників» Анатолій Трубін здійснив п’ять сейвів. До прикладу, його візаві з Ренна Стів Манданда лише одного разу відбив удар, який летів у площину його воріт. На жаль, п’ять сейвів не вистачило Трубіну для того, щоб зберегти власні ворота «на замку». Однак саме у матчі-відповіді Анатолій матиме змогу виправитись і відстояти на нуль. Якщо Трубін не пропустить – Шахтар в 1/8. 

Прогноз на гру: Ренн – Шахтар – Прохід Шахтаря в 1/8 ЛЄ – 1.78 

Попри те, що Шахтар мав тривалу паузу без офіційних поєдинків, у Варшаві вони гарно протистояли Ренну, який кожного тижня проводить матчі у французькій Лізі 1. За статистикою xG, донеччани дійсно награли на два голи. Їхній показник очікуваних голів у першому матчі – 1.96.  Натомість у Ренна – 1.46. Тому очікуємо гідного бою від української команди в четвер, який в підсумку конвертується у вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи. Букмекерська контора Favbet на прохід Шахтаря до наступної стадії дає хороший коефіцієнт – 1.78.

X