«Рік був для нас однозначно провальним»

Переглядів 199
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Напружений матч із «Рапідом» прокоментували президент і голкіпер «Динамо»

— Могли й більше забити, й пропустити, — сказав Ігор Суркіс у інтерв’ю ЗМІ. — Добре, що пройшли далі. Сподіваюся, зимова пауза піде нам на користь, будуть зроблені відповідні висновки. Водночас сьогоднішня гра дала масу інформації. Мені здається, треба грати щільніше та, сказав би, зліше. У матчах із такими суперниками потрібно добиватися результату, не змушуючи нервувати вболівальників.

Знаєте, не хотів би підбивати підсумки. Позаду тільки перша частина сезону. «Динамо» пройшло далі в Лізі Європи, ділить друге-третє місця в чемпіонаті. Уважаю, зараз у нас є всі шанси боротися за чемпіонство. А якщо говорити у цілому про 2013 рік, він був для нас однозначно провальним. Про це я сказав хлопцям. Минулого чемпіонату посіли третє місце, потім почався процес адаптації новачків. Сьогодні команда не на тих місцях, на яких повинна перебувати. Позитив бачу в тому, що придбані новачки (а вони всі дуже сильні гравці) потроху почали адаптуватися, вже по-іншому дивляться на багато речей. Сподіваюся, зимову паузу нам удасться добре підготуватися, відтак «Динамо» боротиметься за найвищі місця.

Зустріч із Олегом Блохіним запланована на понеділок, будемо розмовляти. Є дуже багато запитань, вони не залежать од досягнутого у сьогоднішній грі результату. Є запитання до змісту гри, потрібно думати над її посиленням. Дізнаюся, як це бачить Олег Володимирович, чи є в нього сили й здоров’я працювати далі. Я готовий продовжувати вкладати гроші в команду, але при цьому хочу бачити більш якісний футбол. Цілісність команди впродовж усієї гри, ігрову дисципліну. Усі ці питання ми, не соромлячись, будемо говорити один одному в очі. А після цього зберемо прес-конференцію, розповівши про ухвалені рішення.

— Чесно кажучи, є незадоволення від результату, від гри, — відзначив Олександр Шовковський. — Хоча перший тайм ми провели дуже добре. Другу половину десь провалили. Але провалили за рахунок того, що гравці, які вийшли на заміни, не внес­ли додаткової потужності. Перша заміна була вимушеною, оскільки Сидорчук мав у своєму пасиві жовту картку. Замість нього вийшов Вукоєвич. Не можу сказати, що він якось випав, так і за бажанням, самовіддачею претензії пред’явити йому досить складно, але все-таки не було посилення від проведених замін…

Психологічний стан — не на найвищому рівні. Але питання, вважаю, більше у ставленні гравців до самого футболу, як такого. Треба любити не себе у футболі, а футбол у собі. Не перетягувати ковдру у свій бік. Не ображатися, коли сьогодні хтось грає, а хтось не грає, коли виходиш на заміну, треба підсилювати гру команди.

Наприклад, виходить на поле один склад, у який хтось не потрапляє з тих чи інших об’єктивних причин або через тренерське бачення. Цей хтось залишається ображеним, а коли на наступний матч він виходить на поле, то не показує той рівень гри, який потрібно показувати. І така історія тягнеться досить довго.

У нас у команді достатньо сильні гравці. А сильної команди, на жаль, немає.

Сергій СИВИЙ.

X