Серйозний конкурент для Шевченка: збірну Польщі може очолити відомий іспанський тренер

Переглядів 646
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Серйозний конкурент для Шевченка: збірну Польщі може очолити відомий іспанський тренер
Роберто Мартінес. Фото: Shuterstock
Роберто Мартінес вже попрощався зі збірною Бельгії після чемпіонату світу-2022. 49-річний іспанський фахівець не виключив інтересу до роботи у збірній Польщі.

Мартінес залишив посаду головного тренера збірної Бельгії понад шість років. Його найбільшим успіхом стала бронзова медаль чемпіонату світу 2018 року. На інших великих турнірах бельгійці дещо розчарували. З Євро-2020 вони вилетіли у чвертьфіналі, а на ЧС у Катарі навіть не вийшли із групи.

Мартінес після чемпіонату світу у Катарі оголосив про закінчення своєї місії у Бельгії. У нього не повинно виникнути проблем із пошуком нового роботодавця.

У публічному просторі пролунали голоси, що Польська футбольна спілка, яка шукає наступника Чеслава Міхневича, має зв'язатися з Мартінесом. На питання про можливу роботу у Польщі іспанець набрав не виключив такого рішення.

«Я ще маю контракт до кінця року з бельгійською федерацією. На даний момент я не веду жодних розмов. Формально переговори можливі з січня», – сказав Мартінес в інтерв'ю порталу WP Sportowe Fakty.

Нагадаємо, що колишній наставник збірної України Андрій Шевченко також може змінити Чеслава Міхневича на посаді головного тренера збірної Польщі. Представники Польського футбольного союзу напередодні вже контактували з оточенням українця стосовно можливого призначення.