«Шахтарський» урок для «олімпійців»

Переглядів 111
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Два подвиги поспіль для дебютанта прем’єр-ліги, мабуть, це занадто. Якщо в попередньому турі «Олімпік» вистояв із «Динамо», то, судячи з усього, із «Шахтарем» команда до матчу психологічно перегоріла. Хоча, напевне, все це — етапи зростання для «олімпійців». Колектив тільки впродовж турніру помітно посилився, тож як слід награти схеми та зв’язки поки через дефіцит часу йому не вдалося. Та «Шахтар» прощати землякам їхні огріхи не став. Звичайно, клас є клас, і підопічні Мірчі Луческу наочно продемонстрували «Олімпіку», що швидкість мислення й індивідуальна майстерність у вищому футбольному світі України порівняно з першим дивізіоном на кілька порядків вищі.

Уже в першому таймі активність «гірників» на лівому «олімпійському» фланзі, де господарював Даріо Срна, призвела до того, що капітан «Шахтаря» зробив хорошу передачу від кутового прапорця, а у штрафному майданчику Сергій Кривцов продавив захисників і воротаря «Олімпіка» Ігоря Литовку, і м’яч від Валерія Лебедя влетів у сітку. Правда, практично зразу «Олімпік» міг відігратися. Пресинг на половині поля «гірників» призвів до того, що Кривцов відкинув м’яча Каніболоцькому, відтак Антон невдало його вибив. Та так, що м’яч ледь не влетів у ворота.

А потім у Тайсона вийшов гарматний, навдивовижу гарний, «постріл». Ігор Литовка був не готовий до удару, й м’яч од стійки влетів у сітку — 0:2.

Під кінець першого тайму «Олімпік» провів низку швидких контратак, проте були проблеми з останнім пасом. Видно, що партнери ще не завжди розуміли маневри Гегама Кадимяна та Ігоря Єременка. А ось у «Шахтаря» з взаєморозумінням на полі — усе гаразд. Одразу після перерви Олександр Гладкий використав вихід сам на сам. А в кінці матчу вдало увійшов у гру Веллінгтон Нем, який із Тарасом Степаненком розвинули й без того серйозну перевагу своєї команди.

Єдине, чим відповів «Олімпік», — на 56-й хвилині створив свій найнебезпечніший момент у матчі. Іспанець Моха стрімко промчав із м’ячем і віддав Кадимяну чудову передачу. Однак Гегам дуель Каніболоцькому програв. Воротар «Шахтаря» парирував удар із близької відстані. Та ще запам’ятався епізод, коли Володимир Лисенко прицільно бив головою, проте м’яч пролетів поруч із «дев’яткою».

Відзначимо, що в середині другої 45-хвилинки на поле у складі «Олімпіка» з’явився граючий президент клубу Владислав Гельзін. Не секрет, що він із дитинства вболівав за «Шахтар», а тепер ось вийшов на поле змагатися із чемпіоном країни. Форвард намагався освіжити гру, й одного разу йому вдалося зіграти активно у штрафному майданчику «гірників», але м’яч після його удару й рикошету пролетів повз ціль.

Дмитро ДОЙНІКОВ.