«Шахтар не пішов би на такий крок, якби розумів про санкції»: юрист поставив крапку у переході ван Леувена

Переглядів 362
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«Шахтар не пішов би на такий крок, якби розумів про санкції»: юрист поставив крапку у переході ван Леувена
Патрік Ван Леуван. Фото: Шахтар
Футбольний адвокат Юрій Юрченко висловився з приводу переходу Патріка ван Леувена з посади головного тренера Зорі на аналогічне місце у Шахтарі.

Юрій Юрченко, який є футбольним адвокатом, в ексклюзивному інтерв'ю для сайту FanDay прокоментував призначення Патріка Ван Леувена на посаду головного тренера Шахтаря та його відхід із Зорі з законної точки зору.

«Умови контракту ван Леувена із Зорею дозволили йому розірвати угоду в односторонньому порядку».

Також спеціаліст висловився щодо інформації, згідно з якою Ван Леувен розірвав контракт із Зорею в односторонньому порядку і жодних штрафних санкцій за це там не передбачено.

«Можу сказати, що погоджуюся з коментарями інсайдерів, оскільки, гадаю, Шахтар справді не пішов би на такий крок, якби розумів, що тим самим зазнає санкцій та/або програє в суді з цього питання.

Вбачається, що умови контракту Ван Леувена із Зорею були такими, що дозволило тренеру піти на такий крок, як розірвання контракту в односторонньому порядку».

Патрік Ван Леувен та Ігор Йовічевіч. Фото: Google

Юрченко вважає, що Зоря не змогла або не хотіла вжити певних заходів для збереження Ван Леувена, а тому й поплатилася за це.

«Зоря, як і кожен клуб, прекрасно повинна розуміти, в якому конкурентному середовищі перебуває. «І кожен фініш – це, по суті, старт!» (Ліна Костенко). Кожен фініш чемпіонату – це, по суті, старт інших процесів, виходячи з його результату.

Зоря, мабуть, не змогла або не намагалася утримати тренера, так як намагаються утримати цінних футболістів, вживаючи відповідні заходи, у т.ч. фінансові», – сказав юрист для FanDay.net.

  • Нагадаємо, що перед стартом минулого Ігор Йовічевіч на правах вільного агента залишив Дніпро-1 і приєднався до Шахтаря.
  • Дніпряни були впевнені в тому, що «гірники» незаконним шляхом забрали їхнього тренера.
  • Тоді стороною Дніпра-1 зазначалося, що оскільки в контракті Йовічевича була опція його продовження ще на рік, клуб її активував, відповідно, статусу вільного агента Ігор не отримав.