Шахтар пішов на серйозні поступки в «справі Матузалема»: якою ціною обійшлося завершення 15-річної епопеї

Переглядів 2786
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Шахтар пішов на серйозні поступки в «справі Матузалема»: якою ціною обійшлося завершення 15-річної епопеї
Матузалем. Фото: Google
Шахтар поступився половиною боргу Сарагоси за скандальний перехід хавбека Франселіно Матузалема інвестиційній компанії, якій іспанці залишаються винними.

Напередодні стало відомо, що в епопеї навколо втечі Матузалема з Шахтаря, яка тягнулася з 2007, була поставлена крапка завдяки неназваній інвестиційній компанії, яка тепер зможе претендувати на гроші «гірників», якщо Сарагоса стане платоспроможною після банкрутства.

Під час тривалих судових розглядів домоглися рішення на свою користь про стягнення із Сарагоси за Матузалема 13,8 мільйона євро. Згодом ця сума через процес банкрутства іспанського клубу знизилася до 4,7 мільйона євро, отримавши від арагонців лише 322 тисячі євро. Решту суми передбачалося, що Сарагоса зможе повернути «гірникам» не раніше 2031 року.

Видання Eldesmarque стверджує, що  Шахтар домовився з інвесторами приблизно за 50% від суми, яку заборгувала Сарагоса.

Нагадаємо, Матузалем захищав кольори Шахтаря з 2004 до 2007 роки, після перейшов до Сарагоси в односторонньому порядку. В складі донецької команди провів 112 матчів, забив 33 голи та віддав 14 асистів. Бразилець в складі Шахтаря двічі поспіль вигравав чемпіонат України.

У 2007 році Матузалем був визнаний найкращим гравцем чемпіонату України.

X