«Мені не подобається, як упереджено судять матчі Дніпра-1»: Шахтар розглядає можливість придбання системи VAR

Переглядів 598
Павло Клименко Павло Клименко
4 голоси
«Мені не подобається, як упереджено судять матчі Дніпра-1»: Шахтар розглядає можливість придбання системи VAR
Даріо Срна. Фото: ФК Шахтар
Спортивний директор донецького Шахтаря Даріо Срна прокоментував події минулого туру української Прем’єр-ліги і акцентував увагу на роботі арбітрів.

Даріо Срна залишився незадоволений суддівством поєдинків Олександрія – Шахтера (1:1) та Чорноморець – Дніпро-1 (1:2).

«Мені дуже не сподобалося суддівство в Олександрії, ще більше не сподобалося в Одесі. Шахтар завжди був за справедливість, за чесний футбол. Якщо помиляються в наш бік – ми це визнаємо.

Сьогодні мені не подобається, як упереджено судять матчі Дніпра-1. І це також відзначають експерти і журналісти. Тому відповідальних за суддівство в Україні я прошу звернути на це увагу, зробити висновки й покарати тих арбітрів, які припускаються грубих помилок».

Фото: СК Дніпро-1

Також спортивний директор «гірників» заявив, що клуб планує придбати систему VAR.

«Ми розуміємо фінансові проблеми та складнощі, з якими мають справу організатори змагань. Тому Шахтар розглядає можливість придбання для УПЛ системи VAR, щоби VAR працював на кожному без винятку матчі наступного сезону. З додатковим VAR буде набагато легше: це дозволить виключити помилки та прибрати втручання ззовні в роботу суддів. Важливо, щоб усі клуби були в рівних умовах».

За словами Срни, Шахтар грає чесно і закликає до цього інших учасників українського футболу.

«Ми хочемо справедливості й боремося за чесність. Хто проти такого підходу, той не заслуговує бути в еліті українського футболу та брати участь у чемпіонаті України. Для всіх мають бути однакові правила. Те, що зараз відбувається з суддівством, мені нагадує свавілля початку 2000-х років. Якщо Шахтар виграє цей чемпіонат, я вам обіцяю, він це зробить чесно. Якщо програє, то тільки в чесній боротьбі. Ми не визнаємо обману і з цим боротимемося».

Функціонер Шахтаря назвав головну проблему поточного сезону в УПЛ.

«Хочу наголосити, що поточний чемпіонат дуже цікавий, іде завзята боротьба нагорі та внизу турнірної таблиці. Бракує, на жаль, одного – якісного, неупередженого суддівства та фейр-плей», – цитує Срну пресслужба «гірників».

Лідером української Прем'єр-ліги після 25 турів є донецький Шахтар, який набрав 60 очок. Дніпро-1 відстає від «гірників» на три залікові пункти, але має одну гру у запасі.

X