Шахтар розгромно поступився Аяксу: ван Леувен ще не перемагав на чолі «гірників», дубль оформила ціль клубів АПЛ

Переглядів 13384
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
Шахтар розгромно поступився Аяксу: ван Леувен ще не перемагав на чолі «гірників», дубль оформила ціль клубів АПЛ
Мохаммед Кудус та Патрік ван Леувен. Колаж «Український футбол»
Невдала смуга донецького Шахтаря в товариських поєдинках на навчально-тренувальному зборі триває. Чемпіони УПЛ в третьому матчі поступилися Аяксу 0:3.

Якщо донецький Шахтар так само гратиме в поєдинках нового сезону української Прем’єр-ліги та єврокубках, то їх новий головний тренер Патрік ван Леувен може дуже швидко втратити посаду.

Чемпіони України, які зараз перебувають на навчально-тренувальному зборі в Роттердамі, ніяк не можуть знайти свою гру, чим вдало користуються їх суперники в контрольних матчах.

Після нищівної поразки від міцного середняка, грецького АЕКу, Шахтар отримав повну сітку м’ячів від голландського гранду, амстердамського Аяксу.

Вже в першому таймі Дмитро Різник тричі бачив м’яча за своєю спиною. Дублем вистрелив легіонер Аяксу з Гани Мохаммед Кудус, якого в це міжсезоння торгували англійські Манчестер Юнайтед, Брайтон та Арсенал, а з пенальті гол до свого активу записав Стівен Бергвейн.

З огляду на такий результат після перших 45 хвилин, в таймі номер два, останній рубіж Шахтаря вийшов боронити, ні, не Анатолій Трубін, а Дмитро Твардовський.  Тренер Аяксу Моріс Стейн, взагалі виконав у перерві одразу 11 замін! 

Однак,попри велику кількість замін, а походу другої половини гри і тренер Шахтаря змінив теж практично увесь стартовий склад, малюнок гри на полі особливо не змінився: Аякс більше володів ініціативою, а Шахтар намагався забити бодай гол престижу, але – марно.

Відео найкращих моментів гри Аякс – Шахтар дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Аякс (Нідерланди) – Шахтар (Україна) 3:0 (3:0)

Голи: Кудус, 19, пен., Бергвейн,32, Кудус, 34.

  • В попередніх товариських поєдинках на навчально-тренувальному зборі в Нідерландах Шахтар вже зустрічався з грецьким АЕКом та тамтешнім АЗ з Алкмаару.
  • Команда з Афін, розбила комнаду Патріка ван Леувена, відвантаживши у ворота «гірників» п’ять «сухих» голів.
  • Проти АЗ Шахтар розписав  результативнивку нічию 3:3.
  • Наступний контрольний поєдинок чемпіони України зіграють 22 липня проти бельгійського Генту. Початок гри о 15:00.