«Шахтар сильно ускладнює трансфер та має негнучкий підхід»: донеччани отримали не найкращу характеристику

Переглядів 5127
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Шахтар сильно ускладнює трансфер та має негнучкий підхід»: донеччани отримали не найкращу характеристику
Вітао. Фото: ФК Шахтар
Бразильський Інтернасьональ розглядає можливість викупу контракту у Шахтаря 22-річного бразильського центрального захисника Вітао, який грає на Батьківщині на правах оренди.

За даними UOL Інтернасьональ готовий почати вести перемовини з Шахтарем стосовно трансферу бразильського захисника Вітао, проте в клубі вважають, що керівництво української команди не погодиться так просто розлучитися зі своїм активом.

«Шахтар має репутацію команди з дуже негнучким підходом до переговорів зі своїми спортсменами, що може сильно ускладнити процес можливого трансферу», – таку характеристику «гірникам» дає портал.

Інтернасьональ розглядає лише два можливих варіантів реалізації цього трансферу:

  • У першому Вітао може стати частиною операції з трансферу Вінісіуса Тобіаса до Шахтаря (який також на цю мить не виступає за гірників, а знаходиться в оренді в Реалі) і сума його трансферу стане меншою.
  • У другому Інтернасьональ готовий чекати, щоб взагалі отримати Вітао безкоштовно. Орендна угода футболіста з клубом чинна до літа 2023 року, а її контракт із «гірниками» – до літа 2024 року.

Варто зазначити, що Вітао, як і безліч легіонерів Шахтаря скористалися правилом УЄФА, яке дозволяло призупинити чинний контракт зі своїм клубом на час війни в Україні та покинули команду.

Вітао приєднався до Шахтаря у вересні 2019 року з Палмейраса за чотири мільйони євро та встиг зіграти за український клуб 36 поєдинків у всіх турнірах.