Шахтар у топ-10 клубів Європи: «гірники» потрапили до впливового рейтингу

Переглядів 1602
Артем Жилінський Артем Жилінський
4 голоси
Шахтар у топ-10 клубів Європи: «гірники» потрапили до впливового рейтингу
Футболісти Шахтаря Фото: ФК Шахтар
Рейтинг найефективніших клубів світу був представлений компанією 21st Group, яка займається аналізом даних у спортивній сфері. Чемпіон України донецький Шахтар зумів потрапити в десятку.

Особливо варто відзначити успішність Португалії, яка була представлена трьома клубами - Бенфікою, Порту та Брагою. Ці команди фінішували в останньому чемпіонаті країни в такій же послідовності, як в рейтингу. Бенфіка посіла перше місце в рейтингу від 21st Group, Порту зайняв друге місце, а Брага - сьому.

У топ-10 рейтингу потрапив і чемпіон України ФК Шахтар, який зайняв останню позицію у цій десятці. У цьому рейтингу були представлені команди з восьми різних країн. 

У топ-10 найефективніших клубів світу лише дві команди представляли чемпіонати «великої п'ятірки. Клуб Брайтон, який тренував колишній наставник «гірників» Роберто Де Дзербі, посів шосте місце. Також до топ-10 увійшов німецький клуб Фрайбург, який зайняв восьму позицію.

Топ 10 найефективніших клубів світу

  1. Бенфіка;
  2. Порту;
  3. Ракув;
  4. Зрінські;
  5. Палмейрас;
  6. Брайтон;
  7. Брага;
  8. Фрайбург;
  9. Буде-Гліт;
  10. Шахтар.

Також варто зазначити успіх польського клубу Ракув, в якому грає український футболіст Владислав Кочергін. Цей клуб, який виграв чемпіонат Польщі вперше в історії, посів третє місце в світовому рейтингу ефективності. Цікаво, що на четвертій позиції в рейтингу знаходиться боснійський клуб Зрінські.

У першу десятку рейтингу також увійшли бразильський клуб Палмейрас та норвезький клуб Буде-Глімт.

  • Нагадаємо, що Шахтар став чемпіоном України в 14-те в історії;
  • У заключному турі УПЛ «гірники» зіграють на виїзді з полтавською Ворсклою у неділю, 4 червня;