«Шанси близькі до нуля»: Вацко порівняв Реброва та Петракова і пояснив, чому не коментує матчі збірної України

Переглядів 31184
Артем Жилінський Артем Жилінський
8 голосів
«Шанси близькі до нуля»: Вацко порівняв Реброва та Петракова і пояснив, чому не коментує матчі збірної України
Сергій Ребров. Фото: УАФ
Відомий спортивний коментатор Віктор Вацко розповів чому він критикував Олександра Петракова, але підтримує нового наставника збірної Сергія Реброва. Журналіст пояснив, як обирають коментаторів на матчі України.

Відомий ютуб-блогер Віктор Вацко заявив, що критика з його боку на адресу фахівця – це вираз суб'єктивної думки автора.

«Ми спілкуємось у межах особистого блогу на платформі Youtube. Особистий блог дорівнює особистому суб'єктивному думці автора. Право та вибір кожного – слухати цю думку чи ні, погоджуватися з нею чи ні. Ніхто нікого не змушує.

Хочете – дивіться та слухайте, не хочете – не дивіться та не слухайте. Жодних проблем», – сказав Вацко.

Вацко згадав про один із неоднозначних висловів Петракова під час роботи у збірній України. У травні минулого року наставник заявив після спарингу з хорватською Рієкою про те, що футболісти їдуть до дружин, щоб «працювати в ліжку», за що його розкритикував журналіст.

«Приступивши до роботи, Петраков мав таку ж підтримку, як зараз Ребров. Петраков отримав серйозну критику від мене особисто в одному нефутбольному моменті - в історії про «ламати ліжка з дружинами». Про жодне своє слово я не шкодую», – заявив Вацко.

Віктор також розповів, що вважає Реброва сильнішим тренером, ніж Петраков.

«Моя суб'єктивна думка – Ребров як тренер сильніший на кілька порядків, ніж Петраков. Я вірю в ідеї та роботу цього тренера. Стиль гри команд Реброва мені подобався більше, ніж стиль гри команд Петракова.

Також журналіст пояснив, чому припинив коментувати матчі національної збірної України. 

«Я досі не мав пропозицій від якихось телевізійних каналів стосовно коментування футбольних матчів. А ще мені тут на днях розповіли дуже цікаву історію. Транслятор матчів національної збірної повинен затверджувати коментаторів матчів національної збірної в УАФ.

Вацко зауважив, що якщо ця інформація правда, то шанси знову почути його на матчах збірної сягають практично нуля. 

«Якщо це правда, то це повний п#####ь. Я не пам’ятаю, щоб таке було. Але я не маю підстав не вірити людині, яка мені це сказала.

Якщо це правда, то навіть якщо станеться щось неймовірне і хтось з майбутніх бродкастерів, якщо ми говоримо про матчі збірної, задумається над моєю кандидатурою на роль коментатора матчу збірної, то я думаю, що за такого розкладу мої шанси близькі до нуля», - сказав Вацко у програмі «Вацко Live».

  • Петраков працював в головній українській збірній з серпня 2021-го по кінець 2022 року. За цей час команда під його керівництвом зіграла 15 матчів, з яких виграла шість поєдинків, ще сім звела внічию та дві зустрічі програла.
  • Під керівництвом Сергія Реброва Україна провела три поєдинки і не зазнала жодної поразки.
  • Дебютував Ребров з результативної нічиєї в товариській гри проти збірної Німеччини 3:3.
  • Далі Україна вирвала на характері перемогу в матчі відбору до Євро-2024 наl Північною Македонією 3:2 та мінімально здолала Мальту 1:0.
  • Збірна України проведе наступні матчі відбору на Євро-2024 восени: вдома проти Англії (9 вересня) і на виїзді з Італією (12 вересня).