Шанси збірної України на Євро-2024: аналітики оцінили ймовірність успіху команди Ротаня після поразки від Англії

Переглядів 6846
Євген Чепур Євген Чепур
3 голоси
Шанси збірної України на Євро-2024: аналітики оцінили ймовірність успіху команди Ротаня після поразки від Англії
Гравці збірної України. Фото: УАФ
Аналітики компанії Gracenote оновили свої оцінки щодо команд, які проб'ються на чемпіонат Європи наступного року. Шанси збірної України стали ще нижчими.

Аналітики Gracenote, керуючись результатами перших матчів у групах відбору Євро-2024, опублікували нові прогнози щодо збірних команд, які посядуть перші два місця у своїх групах і проб'ються на чемпіонат Європи.

Національна команда нашої країни стартувала у відборі в другому турі і без шансів на виїзді поступилася збірній Англії з рахунком 0:2. Подібний результат негативно позначився на прогнозах аналітиків щодо нашої збірної та її ймовірного виходу на Євро-2024.

Шанси на те, що наша збірна фінішує в групі відбору на перших двох місцях, впали з 39% до 28.2%.

При цьому ймовірність того, що збірна України буде представлена на Євро-2024, також знизилися: з 57% до 49,6%. 

Значно вище в нашій групі аналітики оцінюють шанси Англії: 98,3% - на потрапляння на Євро-2024 і 97,4% - на пряму путівку. Шанси Італії також вищі, ніж збірної України - 83,5% і 67,5% відповідно.

Нагадаємо, що додатковий шанс кваліфікуватися до фінальної частини чемпіонату Європи можна отримати завдяки успішному виступу в Лізі націй.

Наступний матч у рамках кваліфікації Україна зіграє 16 червня на виїзді проти Північної Македонії. 19 червня команда Ротаня в номінально домашньому матчі зустрінуться з Мальтою.

X