Солідна сума: стало відомо, скільки заробила збірна України за участь у Лізі націй

Переглядів 2017
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
Солідна сума: стало відомо, скільки заробила збірна України за участь у Лізі націй
Гравці збірної України. Фото: УАФ
Завершився груповий етап Ліги націй сезону 2022/23. Збірна України в останньому турі турніру зіграла внічию з Шотландією (0:0) і не змогла пробитися в Дивізіон А.

За виступ у Лізі націй команди мали гарантований гонорар, проте країни, які стали найкращими у своїх дивізіонах або дійшли до фінальної четвірки в Дивізіоні А, мають бонуси.

Як повідомляє  ESPN, українська команда заробила за турнір 1.5 мільйона євро з фонду солідарності Ліги націй. Таку суму призових отримала кожна країна-учасниця дивізіону В, незалежно від результату.

Натомість команди, що грали в груповому раунді елітного дивізіону, отримають по 2.25 мільйона євро. Також збірні, які стали переможцями своїх дивізіонів, подвоять цей гонорар.

Упродовж цього сезону Ліги націй Україна здобула перемоги над Ірландією (1:0) і Вірменією (3:0 і 5:0), зіграла внічию з Ірландією (1:1) і Шотландією (0:0) та зазнала однієї поразки від Шотландії (0:3).

Збірна України набрала 11 очок, посіла друге місце у групі «В1» Ліги націй та не змогла повернутися до елітного дивізіону.

Наступного разу національна збірна України збереться у березні наступного року, коли розпочнеться кваліфікаційний раунд Євро-2024, жеребкування якого відбудеться 9 жовтня у німецькому Франкфурті.

Раніше ми писали, що сказав Петраков гравцям після матчу з Шотландією.

X