Спеція провалила вирішальну гру року і вилетіла з Серії А: Коваленко провів потенційно останню гру за команду

Переглядів 8339
Ілля Деулін Ілля Деулін
1 голос
Спеція провалила вирішальну гру року і вилетіла з Серії А: Коваленко провів потенційно останню гру за команду
Віктор Коваленко. Фото: Google
Спеція українського півзахисника Віктора Коваленка, перебуваючи півгодини в більшості, програла матч за виживання Вероні та наступний сезон проведе у Серії В.
  • Спеція вперше за три сезони вилетіла до Серії В.
  • Верона врятувалася від пониження у класі, перебуваючи в зоні прямого вильоту.

Спеція, за яку на правах оренди з Аталанти виступає український півзахисник Віктор Коваленко, закінчила сезон Серії А з 31 балом та на 17 місці. Стільки ж пунктів – у Верони, яка перебуває позицією нижче, а це вже зона вильоту. Через рівність очок довелося проводити додатковий матч, який визначив, хто залишиться на наступний сезон у Серії А.

Для команди українця, який починав гру з лави запасних, матч розпочався жахливо. Вже на п’ятій хвилині півзахисник Верони Фараоні відкрив рахунок. На 15 хвилині захисник Ампаду з Спеції зрівняв рахунок, але на 26 хвилині Нгонге спочатку вивів Верону вперед, а за 12 хвилин подвоїв перевагу команди та оформив дубль.

Гравець Спеції. Фото: Google

Коваленко вийшов на поле на 63 хвилині, а п’ять хвилин потому Спеція мала шанс повернутися до гри, але Нзола не реалізував пенальті за гру рукою капітана Верони Фараоні, який за цей інцидент отримав червону картку. В більшості Спеція влаштувала навалу воріт Верони, але воротар суперника помилок не припускався та зробив деілька важливих сейвів.

В підсумку український півзахисник не зумів нічим допомогти своїй команді. Спеція поступилася з рахунком 1:3 та вилетіла до Серії В.

  • Українець цього сезону провів за Спецію 18 матчів, в яких відзначився одним асистом.
  • За умовами орендної угоди, яка була розрахована на сезон 2022/2023, у разі збереження прописки у Серії А Спеція була зобов’язана викупити контракт Коваленка у Аталанти.
  • Угода українця з бергамасками розрахована до червня 2025 року, тому, скоріш за все, півзахисник повернеться до розташування команди з Бергамо.

Серія А. Додатковий матч за виживання
Спеція – Верона – 1:3 (1:3)
Голи: Фараоні, 5 – Ампаду, 15, Нгонге, 26, 38
Незабитий пенальті: Нзола, 68 (воротар)