«Справжнє Динамо грало 80 ігор за сезон»: Леоненко розповів, як Луческу примудрився перевершити Лобановського

Переглядів 974
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Справжнє Динамо грало 80 ігор за сезон»: Леоненко розповів, як Луческу примудрився перевершити Лобановського
Віктор Леоненко. Фото: Google
Колишній нападник київського Динамо Віктор Леоненко, який нині є футбольним експертом, поділився думкою про провал команди Мірчі Луческу та згадав Валерія Лобановського.

Ексфорвард київського Динамо Віктор Леонеко висловився з приводу провально виступу його колишньої команди в минулому сезоні.

«Я вважаю, що причиною провалу стали навантаження Мірчі Луческу, які він дав футболістам, а вони їх не витримали. Хто не знає, у Луческу ще серйозніші навантаження, ніж у Валерія Лобановського, як виявляється. Додавайте сюди ще нашу «майстерність» динамівську й ось чому ми стали четвертими». 

Леоненко не може погодитися з думкою легендарного ексгравця збірної Франції Зінедіна Зідана, що рівень фізичної готовності у футболі має стояти в пріоритеті. Екснападник не вважає, що футбол суттєво змінився за останні роки. 

«Справжнє Динамо, маю на увазі зразка 1986 року, грало за сезон 80 матчів. Там були турніри, кубки й чемпіонат. Тому фізика залишається на тому ж рівні. Ну і як казав Пеле: «Потрібно обігрувати на класі». Якщо ти не будеш обігрувати на класі, то зрозуміло, що ніякої фізики не вистачить», - сказав Леоненко у власному телеграм-каналі.

  • Леоненко грав за Динамо з 1992 по 1997 рік: 129 матчів, у яких забив 79 голів.
  • Біло-сині в сезоні 1985/86 стали переможцями у Кубку володарів кубків, обігравши в фіналі мадридський Атлетіко (3:0). Команду тоді очолював Лобановський.
  • Минулого сезону Динамо зайняло четверте місце в чемпіонаті України та повторило антирекорд часів Олега Блохіна.
  • Кияни гратимуть у наступному сезоні у кваліфікації Ліги конференцій.