СТАРИМ ТУТ НЕ МІСЦЕ?

Переглядів 167
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
ОЧЕВИДНО, НАВЕСНІ ФК «ДИНАМО» (КИЇВ) ПОСТАНЕ ПЕРЕД ГРОМАДСЬКІСТЮ В ОНОВЛЕНОМУ ВИГЛЯДІ — НА ВСІХ РІВНЯХ

Недавно вітчизняний інтернет-простір сколихнула новина, опублікована на одному із сайтів: «Керівництво ФК «Динамо» (Київ) запропонувало багатьом співробітникам, кому перевалило за 60 років, написати заяву про звільнення за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію». Повідомлення базувалося на зізнанні одного з динамівців, хто також потрапив у цей список. При цьому під скорочення потрапили працівники абсолютно всіх рівнів, рангів і заслуг. Зокрема, заяву буцімто підписали чотири віце-президенти, в тому числі Віталій Сівков — друга людина в «Динамо» після Суркіса. «Безумовно, ця тема зараз основна в клубі, — каже ветеран «Динамо», — вона навіть затьмарила можливу відставку головного тренера Олега Блохіна. Мої колеги сприйняли її по-різному. Деякі відмовилися підписувати заяву, сподіваючись залишитися на посаді після аудієнції в Ігоря Михайловича, інші — зі спокоєм, погоджуючись дати дорогу молоді. Усе-таки, попри всі минулі заслуги, працівник повинен йти в ногу з часом, тобто володіти бодай елементарними навичками роботи з комп’ютером, як це недавно зробив навіть 76-річний Андрій Біба». Також указується, що «остаточний список може сформувати тільки президент клубу. І станеться це вже найближчим часом».

Процитовану інформацію ми спробували перевірити за власними джерелами. Відтак зв’язалися з працівником «Динамо», котрий там… скажімо так, не з останніх. І, як часто трапляється, влучили пальцем у небо: після кількахвилинної телефонної розмови зі згаданим працівником з’ясувалося, що саме він є… отим «динамівцем із списку звільнених», на котрого посилається газета, відповідальна за розповсюдження сенсаційних відомостей. Нам же він повідомив, що все цілком залежить од волі клубного керманича. Зауваживши наприкінці, що і його професійна кар’єра під питанням…

Факти: нині у ФК «Динамо» один перший віце-президент Віталій Сівков і шість (!!!) віце-президентів — Леонід Ашкеназі, Олексій Паламарчук, Євген Рашутін, Володимир Старовойт, Олексій Семененко і Михайло Петрашенко. Хто з них перетнув віковий рубіж «60 років» — тут ми зіткнулися з дивовижними проб­лемами. З одного боку, нам точно відомо, що відповідного віку досяг Сівков і не досяг Семененко, проте інформації (здавалось би, такої елементарної!) нам знайти не вдалося, попри всі зусилля. Коли ж «УФ» звернувся по неї до інформаційного відділу «Динамо», нам повідомили, що нею не володіють, а отримати її можна тільки в клубній прес-службі за наслідком письмового звернення!

Менше з тим — повертаємося до потенційної «чистки»: ще одне джерело в столичному ФК запевнило нас, що принаймні один «віце» точно нікуди не піде, маючи на увазі того ж Сівкова, нібито він надто важливий для Суркіса. Утім, головне наразі те, що достеменною інформацією не володіє ніхто, крім, імовірно, динамівського керманича. Тому поки все побутує у вигляді гіпотез.

Одна з них — навіщо Ігор Михайлович задумав «оптимізацію» й чому саме тепер? Ні, потреба в ній очевидна, причому багато років, але будь-хто, мінімально обізнаний із тим, як усе робиться в лавах «блакитно-білих», знає, що подібний стан справ давно вже звичний, навіть природний там. Звідси й упевненість, що навіть коли дані про революційні зміни в «Динамо» правдиві, нічого суттєвого вони не поліпшать: грубо кажучи, замість шести віце-президентів поважного віку прийде шістка молодших віце-президентів. Згадайте, як гучно свого часу «піарили» Резо Чохонелідзе, й що грузин змінив.

Над темою працював Володимир БАНЯС.