Таблиця коефіцієнтів УЄФА: провали Динамо та Дніпра-1 опустили Україну на 16 позицію

Переглядів 459
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: провали Динамо та Дніпра-1 опустили Україну на 16 позицію
Динамо знову поступилося Бенфіці, фото: ФК Бенфіка
На цьому тижні Дніпро-1 у Лізі Європи, а Динамо у Лізі чемпіонів розгромно програли своїм суперникам, принісши до скарбнички України у таблиці коефіцієнтів УЄФА нуль очок.

Динамо в другому матчі плей-офф відбору Ліги чемпіонів повторно поступилося Бенфіці (0:3), ну а Дніпро-1 з таким самим рахунком програв кіпрському АЕКу у Лізі конференцій.

Набрані Україною очки цього сезону складені з бонусів Шахтаря за груповий раунд Ліги чемпіонів (4), а також успіхів у кваліфікації: Динамо (3.5), Зорі та Ворскли (по 1.0). Сумарні 9.5 дають 1.900 балів.

У рейтингу коефіцієнтів УЄФА Україна набрала 25.700 і посідає 16-те місце, втративши одразу дві позиції у порівнянні з минулим тижнем. Розрив між нашою країною та росією залишився незмінним (треба взяти 0.515 бала). Клуби країни-агресора дискваліфіковані через воєнне вторгнення в Україну.

Для того щоб обігнати Росію у нас є мінімум 18 матчів у запасі (по шість у кожної з команд у груповому етапі єврокубків - Шахтар, Динамо, Дніпро-1).

За тиждень Україну обігнали Чехія із трьома клубами та Швейцарія із двома. Також потенційними нашими конкурентами є Норвегія та Сербія (11 та 12 місця), в обох країн залишилося по два представники у єврокубках. Щоб вийти на 12-те місце, яке зараз посідають норвежці, Україні необхідно подолати розрив у 1,050 балів.

Шахтар при жеребкуванні групового етапу Ліги чемпіонів не отримав у свою групу когось із прямих конкурентів за таблицею коефіцієнтів УЄФА, а ось у Динамо та Дніпра-1 такі шанси ще залишаються.

Україна буде представлена ​​в осінній частині єврокубків трьома командами:

  • Шахтар – груповий раунд Ліги чемпіонів (група з Реалом, Лейпцигом та Селтіком);
  • Динамо – груповий раунд Ліги Європи;
  • Дніпро-1 – груповий раунд Ліги конференцій.
X