Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна ризикує опуститися на 15 сходинку рейтингу

Переглядів 383
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна ризикує опуститися на 15 сходинку рейтингу
Динамо поступилося Бенфіці, фото: ФК Динамо
На цьому тижні Динамо та Дніпро-1 провели свої поєдинки у Лізі чемпіонів та Лізі Європи відповідно. Обидва клуби програли, не здобувши ні одного балу в скарбничку коефіцієнтів УЄФА.

Динамо в домашньому матчі не зуміло досягти позитивного результату з Бенфікою (0:2). Дніпро-1, у свою чергу, в один гол програв кіпрському АЕКу (1:2). У результаті скарбничка України у рейтингу УЄФА ніяк не поповнилася.

Набрані Україною очки цього сезону складені з бонусів Шахтаря за груповий раунд Ліги чемпіонів (4), а також успіхів у кваліфікації: Динамо (3.5), Зорі та Ворскли (1.0). Сумарні 9.5 дають 1.900 балів у таблиці УЄФА.

У рейтингу коефіцієнтів УЄФА за останні п'ять років Україна набрала 25.700 і посідає 14 місце. Таким чином, розрив між нашою країною та росією залишився незмінним (треба взяти 0.515 бала). Клуби країни-агресора дискваліфіковані через вторгнення в Україну.

У той же час Норвегія за тиждень зуміла набрати 0.500 бала і вийшла на 12-е місце. Це сталося завдяки перемозі Буде-Глімт над Динамо Загреб у ЛЧ (1:0) та перемозі Мольді над румунським ФКСБ (2:1) у ЛК.

Швейцарія, що займає 15-е місце в таблиці, щільно наблизилася до України. Між країнами всього 0.025 бали. Різниця в очках скоротилася завдяки перемозі Цюріха над Хартсом у Лізі Європи (2:1). Таким чином, вже наступного тижня українці можуть опуститися на 15-ту позицію.

Нагадаємо, що Україна точно буде представлена ​​в осінній частині єврокубків трьома командами:

  • Шахтар – група Ліги чемпіонів;
  • Динамо – група Ліги чемпіонів чи Ліги Європи;
  • Дніпро-1 – група Ліги Європи чи Ліги конференцій.