«Така ж історія буде з Чигринським»: експерт поставив крапку у поверненні ексзахисника Барселони в Шахтар

Переглядів 2262
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Така ж історія буде з Чигринським»: експерт поставив крапку у поверненні ексзахисника Барселони в Шахтар
Дмитро Чигринський. Фото: Google
Колишній тренер сімферопольської Таврії Олег Федорчук дав свою оцінку ймовірному трансферу ексзахисника Барселони Дмитра Чигринського у донецький Шахтар.

У понеділок, 31 липня, з'явилася інформація про те, що Шахтар веде переговори з колишнім захисником Барселони Дмитром Чигринським.

Екстренер сімферопольської Таврії Олег Федорчук оцінив ймовірний трансфер 36-річного оборонця в інтерв'ю для сайту FanDay.net.

«Не думаю, що посилить, але тут швидше за все ситуація, як і з Ракицьким. Грати на два фронти молодими футболістами дуже складно. Плюс ми бачимо, що Бондар схильний до травм і Матвієнко іноді буває небезпечний для своїх воріт, до того ж можливий його відхід взимку».

Фахівець вважає, що Чигринський буде отримувати свій ігровий час у чемпіонаті України, а по завершенню кар'єри отримає роботу в клубі. 

«Підписання Чигринського – страховка для внутрішнього чемпіонату. Шахтар нікого не ображав зі своїх гравців. П'ятов, Кривенцов та інші після завершення ігрової кар'єри отримали роботу у клубі. Думаю, така історія буде і з Чигринським».

Федорчук вважає, що у такому віці футболісту важко виконувати роль та навів приклад з Андрієм Ярмоленком, який повернувся в Динамо.

«Також можна провести паралель із Ярмоленком. Було зрозуміло, що він якщо й допоможе Динамо, то лише у морально-психологічному плані, що показав матч із Минаєм. У такому віці важко виконувати провідну роль. Це не вдавалося навіть Ібрагімовичу, Роналду та Мессі».

  • Федорчук очолював Таврію з 2004 по 2005 та з 2021 по 2022 роки.
  • Чигринський виступав за Шахтар з 2002 по 2009 та з 2010 по 2015 роки. За цей час захисник зіграв 189 ігор за донеччан та здобув 14 трофеїв, серед яких є Кубок УЄФА.
  • У 2009 році Дмитро перейшов до Барселони за 25 млн євро. За каталонську команду оборонець провів 14 матчів та став чемпіоном Іспанії.
  • Останнім клубом 36-річного захисника став грецький Іонікос, за який він у сезоні 2022/23 провів 26 матчів та забив один гол.