«Такий собі baby-face із зайвими кілограмами»: колишній гравець збірної України згадав, як кепкував над легендою Барселони

Переглядів 376
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Такий собі baby-face із зайвими кілограмами»: колишній гравець збірної України згадав, як кепкував над легендою Барселони
Луїс Суарес. Фото: Барселона
Колишній півзахисник збірної України та Гронінгена Євген Левченко поділився спогадами про зоряного екс-нападника Барселони і Ліверпуля Луїса Суареса, з яким він виступав у голландському клубі.

Левченко розповів, що Суарес приїхав до Нідерландів із зайвою вагою і йому було цікаво спілкуватися з уругвайцем іспанською.

«Коли він приїхав, ми над ним трохи сміялися - він був пухкенький, такий собі baby-face із зайвими кілограмами. Суарес тоді не говорив ні голландською, ні англійською, у той момент я вивчав іспанську, і мені було цікаво з ним її практикувати».

Також Левченко сказав, що Суарес не любив відпрацьовувати в обороні і на нього доводилося через це причати.

«У нас із ним була хороша зв'язка: він грав зліва на фланзі, я лівого центрального півзахисника. Луїс ніколи не залишався на своєму фланзі, бігав усіма зонами нападу, ніколи не повертався назад. 

Я пам'ятаю, як кричав на нього: "Luis atrás, Luis atrás" (іспанською - Луїс назад, - прим. «УФ»), але він був такий собі шибайголова", - сказав Левченко в ексклюзивному інтерв'ю для «Українського футболу».

Після відходу з Гронінгена Суарес виступав за Аякс, Ліверпуль і Барселону, де став справжньою легендою, провівши за синьо-гранатових 283 матчі і забивши 195 голів. Зараз Суарес виступає за бразильський Греміо.