«Товариші Мудрика вражали»: французькі ЗМІ відреагували на фіаско своєї збірної у матчі з українцями

Переглядів 7634
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
3 голоси
«Товариші Мудрика вражали»: французькі ЗМІ відреагували на фіаско своєї збірної у матчі з українцями
Енергетичне коло гравців збірної України. Фото: Google
Перемога молодіжної збірної України в поєдинку 1/4 фіналу Євро-2023 над командою Франції спровокувала шквал критики на адресу підопічних Сільвена Ріполля у ЗМІ на їх батьківщині.

Французька преса розкритикувала, а фактично рознесла надрузки, свою молодіжну збірну через поразку від України в 1/4 фіналу Євро-2023.

«Український футбол» промониторив французькі видання та відібрав найсмачніші вирізки з них:

Єurosport.fr

«Незважаючи на явну перевагу, французи поступилися своїм суперникам у чвертьфіналі турніру.

До пропущеного м'яча Україна була безпорадною, за винятком тих моментів, коли м'яч був у Михайла Мудрика».

Sports.fr

«Незважаючи на покоління висококласних гравців, збірна Франції U-21 не змогла справити враження як команда і в результаті її було знищено у чвертьфіналі Україною. Жахливий ляпас.

Це страшне розчарування для французької команди, яка була одним із фаворитів Євро-2023».

Maxifoot

«Незважаючи на покоління, повне талантів, збірна Франції U-21 зазнала поразки від України у чвертьфіналі чемпіонату Європи. 

Зі значними промахами в обороні та слабкою атакою у другому таймі, французи продемонстрували надто багато недоліків».

Le Figaro

«Товариші Мудрика за командою вражали від початку змагань, часто граючи дуже ефектно, на їхню гру було приємно дивитися. Вони обіграли Хорватію 2:0 та Румунію 1:0. Два пропущені голи та 5 забитих м'ячів, усі матчі відбулися без головної української зірки - Михайла Мудрика, який дебютував на турнірі у матчі з Францією. 

Саме гравець Челсі став тією людиною, яка вирішила результат поєдинку».

Ouest France

«Цим успіхом Україна підтвердила своє місце у четвірці найсильніших команд, а також заробила собі квиток на Олімпійські ігри 2024 року у Парижі. Для Франції це жорстоке повернення до реальності після ефектного завершення групового етапу».

L'Équipe

«Франція продовжила сумну серію. Вона не виграє у матчах плей-оф після перемоги над Швейцарією у 2002 році. А турнір вдалося виграти востаннє 1988 року, 35 років тому. З того часу Франція не може виправдати очікувань уболівальників та статусу постійного фаворита турніру».

  • Поєдинок 1/2 фіналу Євро-2023 Іспанія –  Україна відбудеться п'ятого липня у столиці Румунії Бухаресті. Початок гри о 22:00.
  • Наша збірна вже перетиналася із іспанцями на Євро-2023. Команда Ротаня розписала з піренейцями мирову 2:2 у третьому турі групового етапу Євро-2023.
  • Завдяки виходу до півфіналу Євро, Україна у 2024 році вперше в історії візьме участь у футбольному турнірі Олімпіади, яку прийматиме столиця Франції Париж.