«Трубін має потенціал стати голкіпером Бенфіки»: Шмідт пояснив, чому українець ще не дебютував в новому клубі

Переглядів 605
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Трубін має потенціал стати голкіпером Бенфіки»: Шмідт пояснив, чому українець ще не дебютував в новому клубі
Анатолій Трубін. Фото: ФК Бенфіка
Головний тренер португальської Бенфіки Роджер Шмідт висловився на післяматчевій пресконференції щодо перспектив голкіпера Анатолія Трубіна в місцевому гранді.

22-річний український воротар Анатолій Трубін залишився в запасі на поєдинок чемпіонату Португалії проти Ештрела Амадори. Лісабонці з Самуелем Сорашем у складі здобули домашню вікторію з рахунком 2:0.

Шмітд заявив, що Влаходімос невдало провів матч із Боавіштою, що змусило наставника вдаватися до змін. Він хотів освіжити голкіперську позицію.

«Після матчу з Боавіштою було очевидно, що я хотів мати свіжу енергію на цій позиції. Тепер у нас 3 топ-голкіпери. Виступ Влаходімоса не був добрим, і я вирішив зробити зміни. Я вирішив випустити Самуеля Соареша. Він добре виявив себе у передсезонній підготовці, і я задоволений ним».

Також тренер висловився щодо перспектив Анатолія Трубіна. Шмідт розповів детальніше про можливий конфлікт із Влаходімосом.

«Трубін має потенціал стати голкіпером Бенфіки, але він працює тут лише дев’ять днів, він ще адаптується. Поставити Самуеля було добрим рішенням. Він довів, що є добрим воротарем. Влаходімос просив пояснень? Я не коментуватиму це», – сказав Шмідт.

  • Трубін є вихованцем Шахтаря. За першу команду донеччан 22-річний воротар провів 94 матчі, у яких пропустив 94 голи.
  • Transfermarkt оцінює Анатолія у 22 млн євро.
  • Контракт воротаря з Шахтарем закінчувався влітку 2024 року.
  • Бенфіка минулого сезону стала чемпіоном Португалії та гратиме у груповому етапі Ліги чемпіонів.