Турнірна таблиця УПЛ після 5-го туру: новий лідер, криза Ротаня і чергова невдача бронзового призера

Переглядів 13613
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
10 голосів
Турнірна таблиця УПЛ після 5-го туру: новий лідер, криза Ротаня і чергова невдача бронзового призера
Колос – Шахтар. Фото: ФК Шахтар
Поєдинком Оболонь – Кривбас (0:0) у понеділок, 28 серпня, завершився п'ятий тур української Прем'єр-ліги сезону 2023/24. Нині турнірну таблицю очолює донецький Шахтар.

У понеділок, 28 серпня, закінчився п'ятий тур чемпіонату України. Останній матч ігрового дня між Оболонню та Кривбасом завершився нічиєю (0:0).

Результати п'ятого туру УПЛ

Після матчів п'ятого туру УПЛ турнірну таблицю очолює донецький Шахтар, який випередив львівський Рух. Команда Патріка ван Леувена заробила 11 очок, а різниця забитих та пропущених складає +4. На другому місці розташувався Рух, який відстає від Шахтаря на одне очок, але має гру в запасі.

Третє місце займає житомирське Полісся, яке має однакову кількість балів з одеським Чорноморцем (по 9), але володіє кращою різницею забитих та пропущених (+4 проти +2).

Закриває п'ятірку найкращих команд УПЛ криворізький Кривбас, який теж випереджає Колос за різницею забитих та пропущених (+3 проти 0). Клуб екстренера молодіжної збірної України U21 Руслана Ротаня – Олександрія наразі посідає сьому сходинку (три матчі без перемог).

Турнірна таблиця після п'ятого туру. Скриншот: УПЛ

На останньому місце наразі знаходиться рівненський Верес. Закарпатський Минай посідає 15 сходинку, відстаючи від черкаського ЛНЗ на один бал.

Віцечемпіон України СК Дніпро-1, що зіграв лише три гри з п'яти, наразі знаходиться на 13 місці, яке дає путівку у перехідні матчі за виживання в УПЛ. Водночас бронзовий призер минулого сезону луганська Зоря нині розташовується лише на 11 місці (одна перемога в трьох останніх матчах).

  • 1 вересня шостий тур стартує матчем Вересу з Чорноморцем. Матч розпочнеться о 17:00.
  • У суботу Минай прийматиме Шахтар, Полісся зустрінеться з Оболонню, а на Ворсклу чекає дуель з Олександрією. 
  • Недільні матчі розпочне поєдинок Дніпра-1 з ЛНЗ, далі Колос гратиме з Кривбасом, а Металіст 1925 поїде до Руху.
  • Поєдинок між Зорею та Динамо було перенесено на прохання головного тренера збірної України Сергія Реброва.