«У Динамо отримували набагато більше»: вихованці Шахтаря розповіли про зарплати і премії

Переглядів 834
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«У Динамо отримували набагато більше»: вихованці Шахтаря розповіли про зарплати і премії
Бека Вечіберадзе. Фото: ФК Шахтар
Випускники академії донецького Шахтаря розповіли свої фінансові деталі в контрактах із молодіжною командою «гірників». Як виявилося, футболісти хотіли більшого.

Шахтар до початку повномасштабної війни в Україні робив ставку на іноземних футболістів. При цьому з академії донецького клубу випустилося багато гравців, які стали відомими та виступають на високому рівні.

Вихованці «гірників» розповіли про умови своїх перших професійних контрактів.

Артем Габелок розповів, скільки заробляв в молодіжній команді Шахтаря. Також хавбек Металіста 1925 зауважив, як зміна курсу долара впливала на зарплатню.

«Пам'ятаю, що в U-19 я отримував 200 доларів. Я підписував контракт ще до 2014 року, коли курс був близько восьми гривень за долар.

Угода була підписана у гривнях, але потім курс став 14, і нам нічого не змінили. Проте на той час ми жили на базі, де нас годували, одягали, тому особливо й витрачати було нікуди», – сказав Габелок.

Бека Вечіберадзе поділився інформацією щодо своєї зарплатні. Футболіст згадав, що за перемоги гравці «гірників» отримували премії.

«Я отримував тоді шість тисяч гривень, ще за тим курсом. Ми ще преміальні були непогані: за кожну перемогу по 100 доларів отримували. Тоді ми перемагали майже в кожній грі», – сказав Вечіберадзе.

Голкіпер Євген Гриценко, який виступає за таджикистанський Равшан, заявив про те, що фінансові умови контрактів у київському Динамо були вигіднішими ніж у Шахтарі.

«Мій перший контракт був 2300 гривень. Я сам місцевий, із Донецька, тому мені зайві гроші не завадили б. В академії ми були незадоволені нашим рівнем зарплат. Приміром, у тому ж таки Динамо отримували набагато більше на кожному з рівнів.

Ми приїжджали до збірної і хтось заводить якісь розмови, а там з'ясовується, що в десять разів різниця. Ми запитували керівництво, а нам відповідали: «Ви свої гроші ще встигнете заробити», – сказав Гриценко для сайту «Український футбол».

  • Гриценко, якому 28 років, належав Шахтарю до 2022 року. 
  • 28-річний Габелок залишив Шахтар у 2017 році у статусі вільного агента. 27-річний Вачіберадзе пішов із донецького клубу на два роки раніше.
  • Габелок, Вечіберадзе та Гриценко не зіграли жодного офіційного поєдинку за першу команду Шахтаря.