«У разі необхідності я можу вийти на поле»: Соболь пояснив, чому грав за Брюгге, але не поїхав до збірної

Переглядів 1310
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«У разі необхідності я можу вийти на поле»: Соболь пояснив, чому грав за Брюгге, але не поїхав до збірної
Едуард Соболь. Фото: УАФ
Захисник бельгійського Брюгге та національної команди України Едуард Соболь розповів, чому зіграв 20 хвилин у вчорашньому матчі своєї команди, але не поїхав до складу збірної.

Збірній Україні доведеться зіграти важливі вересневі матчі у Лізі націй. У команді Олександра Петракова травмованих вистачає. Раніше стало відомо, що не зіграє за національну команду і Соболь через проблеми зі здоров’ям. Але у матчі чемпіонату Бельгії гравець вийшов на поле та провів на ньому 20 хвилин.

Захисник Брюгге та збірної України Соболь заявив, що насправді має проблеми зі здоров’ям.  

«Уже місяць я відчуваю дискомфорт в області паху. Після обстеження в мене була виявлена гематома. Клубні медики очікували, що ця проблема вирішиться раніше, але так не сталося. 

І от буквально вчора головний лікар Брюгге сказав мені, що для того, аби уникнути можливих ускладнень у майбутньому, необхідно викачати кров з ураженої зони».

Також Соболь сказав, що після операції не зможе тренуватись п’ять днів, а тому не зіграє навіть у третій грі збірної у Лізі націй.

«Після такої процедури я не зможу тренуватися щонайменше п'ять днів. Саме цю інформацію я одразу повідомив головному тренеру національної команди Олександру Петракову. 

Зрозуміло, що повернення до тренувального процесу лише за два дні до заключного, третього матчу Ліги націй (і це у випадку, якщо загоєння відбуватиметься без ускладнень) робить мої шанси взяти участь у грі мізерними».

Крім того Соболь пояснив, що висновки клубних лікарів він надав лікарям збірної, які погодились, що гравцю краще лікуватися.

«Наразі ця проблема спричиняє відчутний дискомфорт, однак у разі необхідності я можу вийти на поле. Тому головний тренер вніс мене до заявки й випустив на заключні 20 хвилин гри.

Однак лікарі наполягають на видаленні гематоми, кажучи, що в подальшому можуть бути ускладнення. Діагноз клубного лікаря я надав лікарям збірної, і вони погодилися із цим, оцінивши можливі ризики та наслідки», — наводить слова Соболя УАФ.  

Нагадаємо, 16 вересня збірна України під керівництвом Олександра Петракова зібралася у Польщі, де розпочала підготовку до матчів Ліги націй:

  • Шотландія – Україна (21 вересня);
  • Вірменія – Україна (24 вересня);
  • Україна – Шотландія (27 вересня).

Після трьох стартових матчів збірна України набрала сім очок та одноосібно очолює свою групу Ліги націй.