Україна та Іспанія змагаються за фінал. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Євро-2023

Переглядів 17088
Олександр Калінін Олександр Калінін
2 голоси
Україна та Іспанія змагаються за фінал. Прогноз і анонс на матч 1/2 фіналу Євро-2023
Іспанія – Україна, фото: Оксана Васильєва
Ексклюзивний анонс матчу півфіналу Євро-2023 (U-21) між молодіжними збірними Іспанії та України спеціально для вас на «УФ».

5 липня відбудеться поєдинок між молодіжними збірними Іспанії та України в рамках Євро-2023 (U-21). Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує цю зустріч. Де дивитися, що дає цей матч і чим це все закінчиться?

Іспанія U-21 – Україна U-21

5 липня. 22:00. м. Бухарест. Стадіон “Стяуа”

Пряма трансляція – Суспільне (регіональні канали)

Дискваліфікації – Дмитро Криськів (Україна U-21)

  • Із іспанцями Україна вже грала, проте тепер це буде ніби на «чистовик»

Молодіжна збірна України створила справжню сенсацію у чвертьфіналі Євро-2023. “Синьо-жовті” вибили французів і вийшли у 1/2 фіналу. Українці здолали іменитого суперника з рахунком 3:1. Варто відзначити, що підопічні Руслана Ротаня пропустили першими і здійснили камбек, який започаткував Георгій Судаков, реалізувавши пенальті зароблене Михайлом Мудриком. Згодом той же Судаков оформив дубль після асисту Мудрика. А крапку в протистоянні поставив Артем Бондаренко. У півфіналі збірна України зіграє проти іспанців, з якими вже перетинались на цьому турнірі.

Україна та Іспанія були в одній групі та саме між цими збірними точилась боротьба за перше місце у квартеті. У очній зустрічі команди зіграли внічию 2:2. За іспанців забив Абель Руїс і автоголом відзначився Іван Желізко. Натомість за українців забивали Богдан В’юнник і Георгій Судаков. У підсумку – обидві збірні набрали по сім очок, але Іспанія зайняла перше місце лише завдяки кращій різниці забитих і пропущених – 6:2 проти 5:2. 

Збірна України, фото: Оксана Васильєва

  • Іспанії для виходу в півфінал знадобилися екстра-тайми

У чвертьфіналі Іспанія не без проблем пройшла Швейцарію. Основний час матчу завершився нічиєю 1:1, а вже в овертаймі завдяки голу Хуана Міранди, підопічні Санті Денії вийшли у півфінал Євро-2023. Крім Міранди, у цьому поєдинку забитий м’яч до свого активу записав Серхіо Гомес. 

Нагадуємо, як виглядає заявка молодіжної збірної Іспанії:

Воротарі: Хулен Агірресабала (Атлетік), Арнау Тенас (Барселона), Лео Роман (Мальорка).

Захисники: Арнау Мартінес (Жирона), Віктор Гомес (Еспаньйол), Ману Санчес (Осасуна), Хуан Міранда (Бетіс), Хон Пачеко (Сосьєдад), Маріо Хіла (Лаціо), Уго Гільямон (Валенсія), Алехандро Франсес (Сарагоса), Мігель Гутьєррес (Жирона), Айтор Паредес (Атлетік), Серхіо Гомес (Манчестер Сіті).

Півзахисники: Антоніо Бланко (Алавес), Алекс Баена (Вільярреал), Оян Сансет (Атлетік), Габріель Вейга (Сельта), Аймар Орос (Осасуна), Ніколас Гонсалес (Валенсія), Адріан Бернабе (Парма).

Нападники: Серхіо Камельо (Райо Вальєкано), Родрі Санчес (Бетіс), Родріго Рікельме (Жирона), Хуан Латаса (Хетафе), Абель Руїс (Брага), Андер Барренечеа (Сосьєдад).

  • Найбільш різносторонній півзахисник випав на матч з Іспанією

Збірна України перед півфіналом втратила свого ключового гравця. Дмитро Криськів отримав другу жовту картку на цьому турнірі в матчі проти Франції, тому тепер хавбек змушений пропустити матч 1/2 фіналу. Натомість Руслан Ротань може розраховувати на Владислава Ваната, який відбув свою двоматчеву дискваліфікацію, і тепер може повернутися на поле. 

Владислав Ванат, фото: УАФ

Повністю заявка “синьо-жовтих” на Євро-2023 виглядає наступним чином:

Воротарі: Руслан Нещерет (Динамо), Анатолій Трубін (Шахтар), Кирило Фесюн (Колос).

Захисники: Костянтин Вівчаренко, Олександр Сирота (обоє – Динамо), Максим Таловєров (ЛАСК, Австрія), Олексій Сич (Кортрейк, Бельгія), Ростислав Лях (Рух), Максим Брагару, Володимир Салюк (обоє – Чорноморець), Арсеній Батагов (Зоря).

Півзахисники: Володимир Бражко (Зоря), Іван Желізко (Валмієра, Латвія), Олексій Кащук (Сабах, Азербайджан), Олександр Назаренко (Дніпро-1), Дмитро Криськів, Олег Очеретько, Артем Бондаренко, Георгій Судаков (усі — Шахтар), Михайло Мудрик (Челсі).

Нападники: Богдан В'юнник (ГАК, Австрія), Данило Сікан (Шахтар), Владислав Ванат (Динамо).

Цікаво, що проти французів Ротань грав без номінального форварда. Роль дев’ятки виконував Криськів. Оскільки Дмитро не зіграє проти Іспанії, то цілком реально, що замість нього на позиції нападника вийде Сікан, який вже забивав на цьому турнірі. Сталося це ще у першому турі проти Хорватії, коли Україна здобула перемогу 2:0.

Історія зустрічей – 4:+2=2-0; 7:2

Майбутній герой матчу – Георгій Судаков

Півзахисник донецького Шахтаря Судаков став героєм матчу проти Франції. 20-річний хавбек оформив дубль у ворота французів. Загалом у Георгія вже три голи на Євро-2023, щоправда два з них з пенальті – українець лідирує в переліку найвлучніших гравців поточному чемпіонату Європи. Проте йому дихають у спину троє іспанців, у яких по два голи: Серхіо Гомес, Хуан Міранда і Абель Руїс. Чи покращить свою статистику Судаков і чи відірветься від переслідувачів – дізнаємось у середу.

Прогноз на гру Іспанія U-21 – Україна U-21:  Х2 – 2.28

Навіть після тріумфу над французами, букмекери продовжують не вірити в Україну. На перемогу “синьо-жовтих” над іспанцями дають коефіцієнт 5, а на звитягу Іспанії – 1.77. Зрозуміло, що брати до уваги зустріч між цими збірними в групі точно не варто. Адже обидві команди грали напіврезервними складами. Однак у чвертьфіналі іспанці дуже важко пройшли Швейцарію, здобувши перемогу вже у овертаймі, а ось українці в основний час здолали французів. Пропонуємо знову зробити ставку на те, що Україна не програє в основний час. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на такий прогноз – 2.28.