«Усі чекали від Довбика більшого»: експерт проаналізував матч Дніпра-1 проти Панатінаїкоса у ЛЧ

Переглядів 769
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Усі чекали від Довбика більшого»: експерт проаналізував матч Дніпра-1 проти Панатінаїкоса у ЛЧ
Артем Довбик. Фото: ФК Дніпро-1
Відомий у минулому футболіст, а потім головний тренер тернопільської Ниви, Львова Ігор Яворський поділився своїми враженнями від гри Артема Довбика.

Артем Довбик добре себе проявив за Дніпро-1 у матчі кваліфікації Ліги чемпіонів проти Панатінаїкоса (2:2). Українець відзначився чудовим голом після класного соло-проходу, але українська команда вилетіла з найпрестижнішого єврокубка за сумою двох матчів.

Ігор Яворський вважає, що Довбик міг себе показати набагато краще у Лізі чемпіонів. У тренера іноді виникало враження, що форвард грає так, ніби робить послугу. На думку Яворського, українець не проявить себе в топ-чемпіонаті.

«Забив – значить, зі своєю місією впорався. Але всі ми чекали від Артема в цьому кваліфікаційному циклі більшого. Не подобалося, що Довбик часто випадав з гри, інколи складалося враження, що він, виходячи на поле в складі Дніпра-1, комусь робить послугу. Мені здається, що Артем в сильнішому чемпіонаті, ніж український, буде в затінку», — сказав Яворський для Sport.ua.

  • Влітку 2020 року Довбик приєднався до українського клубу. За цей час форвард забив 53 голи та віддав 14 передач у 84 матчах.
  • Минулого сезону Артем став найкращим бомбардиром УПЛ (23 голи).
  • Контракт Довбика з Дніпром-1 чинний до 30 червня 2023 року.
  • Transfermarkt оцінює вартість українця  у 15 мільйонів євро.
  • Після вильоту з ЛЧ Дніпро-1 опиниться в третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи.
  • На українську команду чекатиме протистояння з празькою Славією.
  • Перший поєдинок пройде в столиці Чехії в четвер, 10 серпня. Матч-відповідь відбудеться через тиждень у словацьких Кошицях, де дніпровська команда приймає своїх суперників по єврокубках.