«УЄФА толерує російську агресивну політику»: УАФ – про допуск країни-агресора до міжнародних турнірів

Переглядів 1414
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
«УЄФА толерує російську агресивну політику»: УАФ – про допуск країни-агресора до міжнародних турнірів
Фото: УАФ
Українська асоціація футболу (УАФ) не погоджується з рішенням УЄФА допустити збірні росії (U-17) до міжнародних змагань.

УЄФА готується ухвалити офіційне рішення про допуск юнацьких збірних Росії (U-17) до участі в міжнародних турнірах під егідою організації.

Українська асоціація футболу відреагувала на цю інформацію, рішуче засудивши такі наміри.

«УАФ рішуче засуджує рішення УЄФА про повернення до міжнародних змагань команд U-17 з росії та наполягає на збереженні рішень УЄФА та ФІФА щодо недопущення всіх російських команд до участі в міжнародних змаганнях».

УАФ закликала європейські національні асоціації до бойкоту міжнародних змагань за умови участі в них команд із держави-агресора.

«УАФ підтверджує, що не братиме участі в жодних змаганнях за участю російських команд, і звертається до інших асоціацій-членів УЄФА з проханням бойкотувати можливі матчі за участю команд із Росії за умови їхнього допуску.

Переконані, що ухвалення подібних рішень щодо поступового повернення команд з росії до участі у змаганнях у розпал військових дій, які веде рф проти України, є безпідставним і толерантним російській агресивній політиці».

УАФ висловила сподівання, що УЄФА перегляне своє рішення і не допускатиме представників окупантів до участі в міжнародних турнірах.

«Рішуче закликаємо УЄФА переглянути дане рішення і залишити чинним попереднє рішення про повне відсторонення будь-яких команд з Росії від участі в міжнародних змаганнях» - йдеться в тексті заяви.

  • Нагадаємо, що всі клуби і збірні держави-агресора були відсторонені від міжнародних турнірів під егідою УЄФА і ФІФА після початку повномасштабної війни в Україні.
  • Першою європейською організацією, яка заявила про бойкот змагань за умови участі в них команд із Росії, стала Англійська футбольна асоціація (FA).