Вацко пояснив, чому Шахтар свого часу підписав Сікана: без Динамо не обійшлося

Переглядів 395
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Вацко пояснив, чому Шахтар свого часу підписав Сікана: без Динамо не обійшлося
Данило Сікан, фото: ФК Шахтар
Відомий український футбольний журналіст та коментатор Віктор Вацко розкритикував нападника донецького Шахтаря Данила Сікана та пояснив, чому «гірники» взагалі його купили.

Вацко вважає, що не варто шукати виправдання Сікану, оскільки форвардів завжди цінують за голи.

«Наявність гольових моментів – це добре, але треба забивати. Ми ж говоримо не про тих, хто грає у вихідні. Сікан – грає на рівні Ліги чемпіонів та збірної України. Не потрібно шукати відмазки. Цим ми знімаємо з футболістів відповідальність. Потім їм уже 30, а ми вважаємо їх молодими».

Вацко розповів про те, що Сікана Шахтар колись придбав у відповідь на покупку Динамо Владислава Супряги.

«На дитячо-юнацькому рівні Сікан був одним із найкращих нападників України. Його перехід із Карпат до Шахтаря був реакцією на те, що Динамо в той же час перехопило Супрягу. Тепер обидва суперталанти не можуть проявити себе у великих клубах».

Вацко зазначив, що Сікану можна продовжити довіряти, однак він має цю довіру виправдовувати.

«Списати гравця найлегше. Це раніше Шахтар міг купити будь-якого гравця на будь-яку позицію. Нині складно знайти сильного та готового футболіста. Йде переоцінка тих, хто є. Однак важливо, щоб нинішні гравці Шахтаря не відчули своєї незамінності», – підсумував Вацко.

Сікан перейшов із Карпат до Шахтаря у січні 2019 року за 150 тисяч євро. Цього сезону він провів за Шахтар 19 матчів, у яких забив шість голів і віддав одну гольову передачу.

X