«Війна в Україні стала відчутною на «Де Куйпі»: нідерландські ЗМІ відреагували на фіаско Шахтаря у 1/8 фіналу ЛЕ

Переглядів 2431
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Війна в Україні стала відчутною на «Де Куйпі»: нідерландські ЗМІ відреагували на фіаско Шахтаря у 1/8 фіналу ЛЕ
Шахтар проти Феєнорда. Фото: Google
Нідерландські засоби масової інформації поділилися враженнями від вчорашнього матчу 1/8 фіналу Ліги Європи, в якому Феєнорд розгромив донецький Шахтар (7:1).

Шахтар учора розгромно програв нідерландському Феєнорду та вилетів із Ліги Європи. Зустріч відбулася на стадіоні «Де Куйп» у Роттердамі та завершилася з рахунком 7:1 на користь господарів.

Нідерландські ЗМІ назвали вчорашній вечір історичним для команди з Роттердама та пояснили велику поразку «гірників» тим, що в Україні триває повномасштабна війна.

De Telegraaf

«Історичний вечір для Феєнорда в Європі. У команди була ідеальна розминка проти донецького Шахтаря перед матчем проти Аякса в неділю.

Усі знають, що в українців удома йде страшна війна, що вони продали свого найкращого гравця Михайла Мудрика в Челсі. Тим не менш, у Шахтаря гучне ім'я в європейському клубному футболі, тому результат справить враження у всіх основних футбольних країнах.

То була сумна ніч для вболівальників Шахтаря. Для українців, які втекли до Нідерландів, була можливість купити квиток за пільговим тарифом. Нею скористалися близько тисячі людей. Вони бачили, як їхні співвітчизники не мали шансів на поле в історичний для Феєнорда вечір»

NU

«Війна в Україні стала відчутною на «Де Куйпі» у четвер увечері. Наприклад, у Роттердам приїхали переважно жінки-журналісти з України, бо чоловіки проходять військову службу та воюють на фронті.

Не обійшлося без війни та з донецьким Шахтарем. Через численні ракетні обстріли команді не дозволяють вилітати з України. Шахтарю іноді доводиться їхати 24 години автобусом на виїзний матч. Наприклад, минулого тижня, на перший поєдинок проти Феєнорда у Варшаві.

Більшість «Де Куйпа» аплодувала українцям, які вже рік воюють із росією. Потім оплески відбулися, зокрема, Миколі Матвієнку, коли він прямо перед трибунами розмовляв з капітаном Феєнорда Оркуном Кекчу»

NOS

«Великий Феєнорд з разючою легкістю вийшов до чвертьфіналу Ліги Європи. Вкрай бідний Шахтар був обіграний на «Де Куїпі» з рахунком 7:1»

Феєнорд вийшов до 1/4 фіналу Ліги Європи, жеребкування якого відбудеться сьогодні, 17 березня.