Воронін не пробачить росіянам розв'язання війни: відверте зізнання екс-форварда збірної України

Переглядів 1623
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Воронін не пробачить росіянам розв'язання війни: відверте зізнання екс-форварда збірної України
Андрій Воронін. Фото: УАФ
Екс-гравець національної збірної України та низки клубів Бундесліги Андрій Воронін поділився думкою про повномасштабну війну в нашій країні.

Воронін, який до 24 лютого минулого року працював асистентом головного тренера в Динамо Москва, висловив думку про те, що нормалізація відносин між Україною та оркостаном повністю виключена.

«Є люди, які пишуть, що вони засуджують війну і хочуть, щоб все закінчилося якомога швидше. Але ясно одне — я не можу пробачити російський народ, на якому лежить відповідальність за цю війну. Напевно, так думають всі українці.

Росіяни та українці були більше, ніж сусідами. Мабуть, в кожній родині є родичі по той бік кордону, від цього болить ще сильніше.

Російська пропаганда намагається змістити акцент цієї війни, що вона не проти України, а проти НАТО. Нібито НАТО хоче знищити Росію, бо їй потрібна сировина, нафта та газ. Багато людей в Росії у це вірять», – сказав Воронін в інтерв’ю авторитетному німецькому виданню Bild.

Воронін за свою кар'єру виступав за Боруссію М, Майнц, Кельн, Баєр, Ліверпуль, Герту, московське Динамо і Фортуну з Дюссельдорфа. У складі збірної України дійшов до чвертьфіналу чемпіонату світу 2006 року.